Виставка проводиться за двома основними розділами:
- декоративно-ужиткове мистецтво: художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка; художнє плетіння, ткацтво; в\'язання спицями, гачком; витинання; художня вишивка; народна лялька; м\'яка іграшка; писанкарство; вироби з тіста; вироби з шкіри; декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння; паперова пластика та орігамі; вироби з соломи; ізонитка; лозоплетіння; вироби з природних матеріалів;

- образотворче мистецтво: графіка; живопис; батік.

Перша експозиція виставки «Квіти Поділля» відкрилася ще у жовтні поточного року. В заході взяли участь позашкільні навчальні заклади Бершадського, Гайсинського, Жмеринського, Калинівського, Крижопільського, Літинського, Немирівського, Томашпільського, Шаргородського районів, Вінницька обласна станція юних натуралістів, Вінницький обласний центр технічної творчості, Вінницький палац дітей та юнацтва, міст Жмеринки та Хмільника.

«Виставка була запланована як презентація творчих здобутків позашкільників і має на меті забезпечення реалізацію мистецьких задумів та фантазій школярів, - розповідає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк. – Такі заходи сприяють, насамперед, художньо-естетичному вихованню нашої молоді, пробудженню в неї поваги та цікавості до національної культурної спадщини».

Експозиція «Квіти Поділля» триватиме до 20 грудня 2009 року. Підбиття підсумків та нагородження переможців планується на 23 грудня 2009 року в приміщенні Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

У наступній експозиції виставки візьмуть участь вихованці шкіл-інтернатів Вінницької області.


Переглядів: 3130
Поширень: 0