У 2015 році на Вінниччині за кошти обласного бюджету видано 21 книгу місцевих авторів. Кожне видання надруковане накладом у тисячу примірників. Про це розповіла директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА Світлана Василюк.

"У минулому році на підтримку книговидання Вінниччини з обласного бюджету виділено 350 тис. грн.., на 2016 рік обласним бюджетом на видання творів місцевих авторів передбачено 400 тис. грн. У 2005 році вперше з обласного бюджету було виділено 18 тис. грн на видання творів місцевих авторів, за рахунок яких видано антологію творів сучасних письменників Вінниччини "Квіт подільського слова". Це стало доброю традицією і щороку сума коштів збільшувалась. Протягом 10 років видано 232 книги різних жанрів на суму 3,3 млн грн. Враховуючи ситуацію в Україні, у 2014 році більшістю голосів членів експертної ради прийнято рішення не використовувати бюджетні кошти на видання книг місцевих авторів, а департаменту запропоновано внести пропозицію щодо перерозподілу коштів у сумі 350 тис. грн на потреби бійців, які перебувають у зоні АТО", - зауважила Світлана Василюк.

Посадовець додала, що з 2005 року видано низку альбомів, які репрезентують нашу область, відтворюють культуру, звичаї та духовне життя вінничан. З 2011 року започатковано серію "Бібліотека літератури Вінниччини". Прекрасну колекцію видань розпочато під назвою "Шкільна бібліотека Вінниччини", в якій видано повість "Маруся" Марка Вовчка, оповідання М.Коцюбинського та повість "Облога Буші" М.Старицького.

"Підтримали члени експертної ради і видання ряду історичних творів, зокрема, О.Логінової та Л.Семенко, К.Завальнюка, А.Зінченка, В.Петренка, С.Гальчака, М.Дороша, О.Дмитрука. Цікавими та якісно ілюстрованими видано дитячі книги "Подільське перевеслечко", "Жниварик", "Пізнайчик-Подолянчик", підготовлені Вінницькою обласною краєзнавчою літературно-мистецькою громадською організацією "Велика рідня". Видано і низку методичних посібників, краєзнавчу літературу публіцистику, літературні дослідження, збірки нарисів та есе. Користуються попитом видані твори письменників ХІХ-ХХ століття С.Караскевич-Ющенко, В.Тарноградського, А.Шумовської-Стебельської", - зазначила Світлана Василюк.



Переглядів: 2631
Поширень: 0