Припорошені снігом Зміїні вали під Немировом минулих вихідних зазнали мистецького наступу. 11 рік поспіль в кінці зими сюди навідуються незвичайні люди з лопатами, бензопилою, фарбами та іншим реманентом. На цей раз тишу валів, навколишніх полів, річки, озерця та лісових насаджень порушили три десятки художників з кількох міст України.

Активні, творчі і безстрашні люди, незважаючи на погодні умови, два дні творили, не порушуючи екосистему місця. Недовговічні результати їх творчості залишились на фото, які пізніше сформують експозиційний блок проекту «Міфогенез – 2016».

 Міфогенез – 2016: два дні співпраці з природою

Традиційно мистецькі об'єкти створюються з підручних засобів та інкорпоруються у ландшафт древніх скіфських валів. За кожним своя філософія, своя думка, концепція, зрештою свій міф. Сніг, лід, сухостій, гілля, вогонь, вода та мистецька фантазія і ось з’являються на валах дивні об’єкти. Пам’ятник любові, що загинула, містичний «Оракул», «Хребет», що перерізає пагорб навпіл, «Левіафан-2», що ніби винирнув з води, ілюзія водограю, ціла нова гідросистема існування окремих рослин, гра вогню та льоду і багато що ще…

7

В рамках XI-го Міжнародного зимового фестивалю мистецтва довкілля «Міфогенез» творили Сергій Якунін (Львів), Оксана Чепелик та В'ячеслав Чепелик-Кожін (Київ), Наталя Лісова (Вінниця), Юрій Штайда і Костянтин Зоркін (Харків), Андрій Бойко (Суми), Маргарита Журунова, Богдан Локатир, Ярослава Майстренко, Олесь Томах, Віолетта Терлига, Артур Солецький, Олексій Коношенко, Марина Гандіш та інші.

 Міфогенез – 2016: два дні співпраці з природою

Надихаючись простором художники створити масштабні, осмислені, символічні картини на самодостатньому полотні історичної місцевості Скіфських валів. За дні пленеру кожен із творців зумів розкритися, проявити свій непересічний творчий потенціал, стати міфотворцем, втілити свою ідею в життя, виліпити свій варіант ілюзорного простору.

Сліди перебування художників залишаться на Зміїних валах недовго. Довговічніше фото і відео створеного. Саме ці матеріали і будуть демонструватися на виставках в галереях України та Польщі незабаром, захоплюючи глядача романтикою арт-об'єктів на мерзлій землі.



Переглядів: 4115
Поширень: 0