У Світлиці ОЦНТ вже багато років поспіль до річниці народження Т. Шевченко відкривається виставка «Шевченко в народному мистецтві». Оскільки виставка стала традиційною, є певне коло народних майстрів, знаних і юних художників, які готуються до неї заздалегідь.

В експозиції нинішньої виставки, з нагоди 202-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, представлено понад 80 робіт від 48 учасників.

Народне малярство та живопис представлені картинами: Івана Горобчука, Федора Панчука, Олександра Пелешка, Ірини Кравченко (м.Вінниця); Василя Рижого (м.Ладижин); Людмили Сорочинської, Тетяни Мороховець, Анни Гопіної (м.Могилів-Подільський); Тетяни Дєдової (с.Клембівка Ямпільського р-ну); Людмили Волчинець (смт.Крижопіль); Любові Бурлаки (с.Демівка Чечельницького району); Андрія Голобородова (с.Громадське Літинського р-ну).

До 16 березня в Центрі народної творчості діятиме виставка «Шевченко в народному мистецтві»

Багато робіт представили юні художники Вінниччини, а саме: Денис Черниш, Ангеліна Чиж, Сергій Гаспарян, Катерина Максимишина, Аліна Навалішина (Тульчинське училище культури); Єлізавета Мельник і Наталія Разінкіна (Вінницький будівельно-архітектурний коледж); Дмитро Турченюк, Анна Панаскевич, Марія Литвинюк і Вікторія Ряба (Хмільницька ШЕВ); Оксана Яцентюк (зразкова студія дизайну і прикладного мистецтва Могилів-Подільського БНТ); Дар’я Капуста, Вероніка Оліх (Вінницька ДМШ №2) та Ігор Підлубний, Богдана Романюк, Ілля Вішньов, Юлія Михалко і Катерина Огороднік із Шаргородщини.

На ряду з живописними картинами на виставці багато представлено вишитих робіт, зокрема, це портрети Т.Г.Шевченка – Віри Граєвської (с.Уладівка Літинського р-ну), Валентини Сандульської (с.Пороги Ямпільського р-ну), Галини Шрамко (м.Немирів), Анастасії Юрченко (с.Попівка Липовецького р-ну) та Ольги Басюк (м.Погребище); рушники – Марії Гоцуляк і Надії Скавронської (м.Моголів-Подільський), Ірини Любарець та Олени Римар (смт.Турбів Липовецького р-ну).

До 16 березня в Центрі народної творчості діятиме виставка «Шевченко в народному мистецтві»

Різьба по дереву на виставці представлена картинами горельєфного різьблення Юрія Дяченка (м.Гайсин) та вирізьбленими на деревині сюжетними композиціями Петра Пипи (с.Андрушівка Погребищенського району).

Витинанки на виставку представили Дмитро Власійчук (м.Хмільник); Регіна Трейгер і Вікторія Григораш (м.Могилів-Подільський).

Експозицію виставки доповнюють керамічні роботи Михайла Діденка та декоративний розпис Наталії Філатової (м.Вінниця).

Вінничани познайомляться також з роботами, виконаними в такій цікавій техніці, як гільєшировання (випалювання на тканині), які представила Ірина Черній (с.Росоша Липовецького р-ну).

На відкритті виставки звучали вірші, присвячені Великому Кобзареві, від поетів Вінниччини і пісні на слова Т.Г.Шевченка у виконанні вокального ансамблю «Перлина» Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Леонтовича.

Виставка діятиме до 16 березня 2016 року.



Переглядів: 3800
Поширень: 0