Нещодавно у місті Запоріжжі відбувся IV Всеукраїнський конкурс-фестиваль бандуристів «Хортицький кобзар - 2016». На ньому перше місце у номінації бандурист-вокаліст посіла вінничанка Марія Петровська, яка навчається у Вінницькій дитячій школі мистецтв.

У IV Всеукраїнському конкурсі-фестивалі бандуристів «Хортицький кобзар - 2016» взяли участь 60 учнів початкових спеціалізованих навчальних закладів, музичних училищ з різних регіонів України. Виступи конкурсантів оцінювало високопрофесійне журі у складі провідних бандуристів України.

Конкурс проводився у трьох вікових категоріях та двох номінаціях. Вінницьку дитячу школу мистецтв представляли четверо учнів на конкурсі і здобули призові місця. Марія Петровська посіла перше місце у номінації бандурист-вокаліст у 2-й категорії. У цій же номінації але вже у третій віковій категорії друге місце посіла Ольга Клітинська.

Марія Петровська з Вінниці зайняла 1 місце у Всеукраїнському конкурсі бандуристів в номінації бандурист-вокаліст

Ілля Кошевець посів третє місце у номінації бандурист-інструменталіст (2 вікова категорія), а Марія Ридванова – третє місце у номінації бандурист-вокаліст (1 вікова категорія).

Незабутні враження учасники отримали від гала-концерту переможців конкурсу та майстрів бандурного мистецтва. Цікавим на конкурсі був майстер-клас лауреата міжнародних конкурсів Георгія Матвієва на тему «Новітні прийоми гри на бандурі в контексті авторського сучасного бандурного репертуару». Діти побували на екскурсії в Національному заповіднику «Хортиця».



Переглядів: 4357
Поширень: 0