Другий рік поспіль творчий фестиваль для юних українців з обмеженими можливостями пройде в нашому місті. 26-27 травня у Вінниці відбудеться фестиваль-конкурс «Золотий птах». Організаторами Фестивалю-конкурсу виступають громадська організація «Центр «Культурна cтратегія - ХХІ», торгова марка «RUTA» та культурний центр «Галерея - ХХІ». Цей соціальний проект підтримує Міністерство культури України.

Фестиваль-конкурс «Золотий птах» проводиться з метою створення платформи для реалізації пісенних талантів дітей та молоді з функціональними можливостями, сприяння їх самоствердженню та інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами.

 Фестиваль-конкурс «Золотий птах» скликає друзів

Спеціально для Фестивалю-конкурсу «Золотий птах» вінницька письменниця Галина Крюк написала однойменну казку. За змістом казки саме Золотий Птах – символ добра, милосердя, людяності - допомагає знайти в кожній дитині частку золота своєї душі, талант і піднятися на пісенний Олімп.

Переможці конкурсу представлятимуть Україну на ювілейному ХХ Міжнародному пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» у липні 2016 року, який організовує Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIDUS» (Республіка Польща). Почесним гостем фестивалю буде сам Папа Римський Франциск.

 Фестиваль-конкурс «Золотий птах» скликає друзів

До 31 березня триває прийом заявок-анкет на конкурс. Відбірковий тур пройде в 2 етапи: прослуховування та рецензування аудіо- та відеоматеріалів та винесення колективного рішення експертної групи (1 квітня-1 травня) та концерт. Відбір фіналістів проходить шляхом голосування та оцінювання експертного журі. У результаті буде відібрано 20 учасників фінального етапу за двома віковими категоріями: 10-16 років; 17-23 роки.

Фестиваль-конкурс розпочнеться 26 травня об 11.00 у приміщенні ТД «Галерея Інтершик», 2-й поверх, креативний простір «Артинов». Гала-концерт та нагородження переможців відбудеться 27 травня о 17.00 у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М. К. Садовського.

 Фестиваль-конкурс «Золотий птах» скликає друзів

У рамках Фестивалю-конкурсу будуть проведені майстер-класи з вокалу та тренінги психологічної підтримки для конкурсантів. А вже 23 березня у Києві у рамках Ukrainian Fashion Week відбудеться показ колекції одягу ручної роботи «Золотий Птах» (автор – засновниця фестивалю, дизайнер TM «RUTA» Людмила Бушинська) та благодійна акція, на підтримку ІІ-го Всеукраїнського пісенного Фестивалю-конкурсу «Золотий Птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями. Над музичним оформленням дефіле працює відомий музикант Дмитро Шуров. Початок показу о 19.00 у датацентр «Парковий» (Паркова дорога, 16). Вхід тільки по запрошенням. Запрошення можна придбати у крамниці RUTA (м.Київ, вул. Городецького,4) або забронювати по тел. 2790090.

Всю додаткову інформацію про фестиваль-конкурс можна отримати за телефонами: (0432) 65-65-92, (063)170-44-80, e-mail: [email protected].



Переглядів: 3761
Поширень: 0