У Вінниці 5 квітня пройде Всеукраїнська практична конференція «Політика спільної дії: демократичність, децентралізація, комплементарна субсидіарність, міжкультурний діалог». У рамках конференції почнеться обговорення практичних кроків з реалізації Довгострокової стратегії розвитку культури України, що була прийнята Кабінетом Міністрів України 1 лютого 2016 року, з точки зору регіональних та місцевих вимірів. Конференція пройде за підтримки Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України (Київ), Центру розвитку «Демократія через культуру» (Київ) та Інституту культурної політики (Вінниця) за сприяння Вінницької міської ради та Гете інституту в Києві. Захід відбуватиметься у «Інтершик» (вул. Архітектора Артинова, 12а). Початок о 10.00.

«Ця подія є довгоочікуваною – вперше за історію існування Незалежної України збираються разом формальні та неформальні лідери культурного сектору України з метою не лише обговорення існуючих стратегічних документів, а й обміну досвідом та презентацією найбільш вдалих проектів 2015 року в культурній політиці», – зазначила Ірина Френкель, радник Вінницького міського голови з питань культурної політики, голова ГО Інститут культурної політики.

У програмі конференції також питання збереження і використання елементів нематеріальної культурної спадщини як важливого ресурсу не тільки соціально-економічного розвитку, а й ідентифікації та побудови суспільної злагоди місцевих громад.

Проблемам і перспективам взаємодії місцевих громад на національному та міжнародному рівнях, ефективному використанню наявних культурних і творчих ресурсів будуть присвячені презентації проекту COMUS в Україні (проект Ради Європи/ЄС у межах Програми Східного партнерства) та проекту PLAN Z (за підтримки Гете-Інституту в Києві та Міністерства закордонних справ у Німеччині). Зокрема, в межах останнього буде презентовано книжку «Практичні поради агентів культурних змін», авторами якої є незалежні експерти з питань культурної політики: Ірина Френкель (голова ГО «Інститут культурної політики»), Ірина Каць (голова ГО «Культурний ді@лог»), Ярослав Мінкін (голова ГО «СТАН», громадський діяч).

В роботі конференції візьмуть участь Народні депутати України Ірина Подоляк та Сергій Кудлаєнко, начальники управлінь, відділів та директори департаментів культури, культури та туризму, культури та мистецтв місцевого самоврядування та обласного підпорядкування, керівники громадських організацій, які діють в царині культурної політики.

Для участі у конференції є обов’язковою попередня реєстрація. У заявці необхідно вказати: прізвище та ім’я, посаду, телефон для зворотного зв’язку; зазначити найбільш вдалі проекти в царині культури, які були Вами ініційовані та впроваджені. Заявки надсилати на електронну адресу [email protected] не пізніше 1 квітня.



Переглядів: 3012
Поширень: 0