Сьогодні у Вінниці за підтримки Міністерства культури, Вінницької міської ради та Гете інституту в Києві, з ініціативи Українського центру культурних досліджень, центру розвитку «Демократія через культуру» та вінницького інституту культурної політики, розпочала свою роботу Всеукраїнська практична конференція «Політика спільної дії: демократичність, децентралізація, компліментарна субсидіарність, міжкультурний діалог».

Розпочалась конференція з вітального слова від міського голови Вінниці Сергія Моргунова, від заступника голови Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, заступника голови комітету ВР з питань культури і духовності Ірини Подоляк та від директора Українського центру культурних досліджень, голови правління Центру розвитку «Демократія через культуру» Олександра Буценко.

У рамках конференції з точки зору регіональних та місцевих вимірів будуть обговорені практичні кроки з імплементації Довгострокової стратегії розвитку культури України, що була прийнята Кабінетом Міністрів України 1 лютого 2016 року. Перед початком конференції голова ГО «Інститут культурної політики» та радник Вінницького міського голови з питань культурної політики Ірина Френкель зазначила «Це перша спроба зібрати як формальних, так і неформальних лідерів культури України. Сподіваюсь, що головним нашим досягненням буде те, що ми побудуємо нарешті діалог всередині культурної галузі України та напрацюємо дорожню карту для того, аби розуміти, як ми будемо втілювати цю стратегію. Це також потрібно для того, аби будувати діалоги на міжнародному рівні».

У Вінниці обговорюють практичні кроки з імплементації Стратегії розвитку культури України

Під час конференції будуть презентовані проекти COMUS в Україні (проект Ради Європи/ЄС у межах Програми Східного партнерства) та проекту PLAN Z (за підтримки Гете-Інституту), присвячені проблемам та перспективам взаємодії місцевих громад на національному та міжнародному рівнях, ефективному використанню наявних культурних і творчих ресурсів. Також буде представлено книжку «Практичні поради агентів культурних змін». Крім того, у програмі конференції передбачено обговорення питань збереження та використання елементів нематеріальної культурної спадщини як важливого ресурсу не тільки соціально-економічного розвитку, а й ідентифікації та побудови суспільної злагоди місцевих громад.



Переглядів: 3514
Поширень: 0