Книгарня «Є» та Чеський центр у Києві запрошують на перегляд фільму Їржі Стейскала «Яма» (Jáma) (2014) (84 хв), який відбудеться 7 квітня в рамках «ЧЕських ЧЕтвергів» у мережі Книгарень «Є». Початок – о 18:30. Фільм буде показано мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Кожного другого четверга Чеський центр, спільно з Книгарнями «Є» у Вінниці, Дніпропетровську, Харкові, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, організовує для співвітчизників, студентів, які вивчають чеську мову, та всіх, кого цікавлять чеська культура, показ чеських фільмів. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Це фільм про конфлікт традиції та іновації, приватної власності та сучасного міського будівництва. Наталя, героїня фільму та власниця приватної садиби на лівому березі Києва, гордо боронить свій шмат землі в центрі будівництва нового багатоповерхового монстра. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні.

Завтра вінничан запрошують на ЧЕський ЧЕтвер у книгарню «Є»: показ фільму «Яма»

Їржі Стейскал здобув бакалаврський ступінь Університету Томаса Бати у Зліні. Продовжив навчання у Балтійській школі кіно та медіа у Таллінні, де здобув магістерський ступінь із кінорежисури. Повернувся до Зліна, де 2011 року завершив навчання на магістратурі з монтажу та звукорежисури. Його короткометражний фільм «Яма» – один із найуспішніших за кордоном чеських документальних фільмів 2011 року. У 2015 році повнометражна версія фільму здобула приз глядацьких симпатій на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.



Переглядів: 2546
Поширень: 0