У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «З життя громадської організації Союз Чорнобиль України», яка триватиме до 1 травня.

Виставка присвячена 30-річчю Чорнобильської катастрофи, 25-річчю створення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», 25-річчю створення Вінницької обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» та 20-річчю міської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

Нині у склад організації входять до 500 членів, серед них: інваліди-ліквідатори, постраждалі, вдови чорнобильців, ветерани ядерних випробувань.

До кінця місяця вінничани можуть переглянути виставку, приурочену 30-річниці Чорнобильської катастрофи

На виставці представлені буклети, брошури, книги, авторами яких є ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, члени міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», особисті речі ліквідаторів, чорнобильська поминальна книга, світлини роботи організації за останні роки.

За сприянням влади та небайдужих людей світ побачив книги про історію пожежної охорони Поділля, про зведений пожежний загін Вінниччини та загалом про ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи, а також про життя її учасників.

До кінця місяця вінничани можуть переглянути виставку, приурочену 30-річниці Чорнобильської катастрофи

«Ми б не змогли видати стільки книг, якби не чорнобильці, депутати, люди, які не стоять осторонь проблем чорнобильців. Історія нашої громадської організації не для нас, а для людей, для тих, хто розуміє, що таке «ядерна біда». Для цього ми завжди збираємо дітей, студентів та розповідаємо про нашу діяльність. Завдяки сприяння обласної влади маємо змогу влаштовувати такі зустрічі частіше», – розповідає Микола Бойчук, голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», а нині ще й Вінницької обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України».

До кінця місяця вінничани можуть переглянути виставку, приурочену 30-річниці Чорнобильської катастрофи

Отож, усі бажаючі можуть завітати на виставку до кінця місяця, а також прийти на зустріч, з нагоди вшанування героїв Чорнобиля 26 квітня о 10:00 біля пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи.



Переглядів: 3594
Поширень: 0