Цьогорічний FlyingDutch від МКФ Молодість — це шість нових різножанрових голландських фільмів і солодкий подарунок для сінефілів — ретроспектива Алекса ван Вармердама. Від учора у п'ятьох містах України стартував Тиждень нідерландського кіно FlyingDutch.

Тиждень нідерландського кіно FlyingDutch проводиться в Україні уп’яте. В рамках цьогорічної програми буде презентовано шість різножанрових і промовистих стрічок нідерландських режисерів, зокрема: фільм-відкриття FlyingDutch, драматичне роуд-муві «Зустрінемось у Венеції» (реж. Едді Терсталл), пригодницька стрічка про відчайдушного рибалку «Атлантика» (реж. Ян-Віллем ван Івайк), фільм про одну з найгучніших судових справ у історії Нідерландів «Люсія де Берк» (реж. Паула ван дер Уст), соціальна драма «Сину мій» (реж. Ремі ван Хойтен), історія кохання двох дівчат «Літо» (реж. Коллет Бофор) і документальна стрічка про кухаря-перфекціоніста, чия історія життя і кар’єри захоплює та надихає «Серджіо Герман: клятий ідеаліст» (реж. Вілемек Клуйфхоут).

Тиждень голландського кіно FlyingDutch розпочнеться сьогодні у Вінниці

Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Початок сеансів у вінницькому кінотеатрі «Родина» о 20.00 починаючи відсьогодні. Розклад кіносеансів: 22 квітня – «Зустрінемось у Венеції», 23 квітня – «Атлантика», 24 квітня – «Серджіо Герман: клятий ідеаліст», 25 квітня – «Люсія де Берк», 26 квітня – «Сину мій», 27 квітня – «Літо».

Тиждень голландського кіно FlyingDutch розпочнеться сьогодні у Вінниці

Алекс ван Вармердам - культовий артхаусний нідерландський режисер, а також актор, сценарист, продюсер і композитор. Був автором сценарію і актором практично у всіх своїх фільмах, як правило, грає головних героїв. Більше 30-ти років у кінематографі. Володар престижної «Нагороди принца Бернхарда» за внесок в культуру Нідерландів. Вармердам дотримується безкомпромісного авторського стилю, що безпомилково асоціює з ним його роботи. Його стрічки сповнені іронії та абсурду, сатири і чорного гумору, цинізму і естетики. Завдяки неординарному стилю Вармердам посідає чільне місце у нідерландському, а також у світовому кінематографі. Фільми ретроспективи: 28 квітня – «Шнайдер проти Бакса» (2015), 29 квітня – «Абель» (1986), 30 квітня – «Мешканці півночі» (1992), 1 травня – «Сукня» (1996), 2 травня – «Малюк Тоні» (1998), 3 травня – «Офіціант» (2006), 4 травня – «Останні дні Емми Бланк» (2009), 5 травня – «Борґман» (2013).



Переглядів: 3089
Поширень: 0