Днями у місті стартував авторський курс від Ангеліни Москаленко – української парижанки, яка знімає на камеру акторів, моделей, і всіх охочих отримати фото у жанрі «психологічний портрет». Цей напрям фотографії не лише механічно передає зовнішність людини, а й намагається привідкрити завісу внутрішнього світу моделі. 

У Вінниці ж презентуватимуть лекційний курс присвячений  фотографії,  моді і стилю, на яких так добре знаються французи. Це програма з семи двогодинних лекцій, різних за тематичним спрямуванням, але об’єднаних однієї метою – сформувати якомога цілісне розуміння фешн-індустрії, розказати по моду як хобі та професію, надихнути маленьких та дорослих на пошуки свого власного стилю та смаку, дати поштовх тим, хто хотів би працювати у зазначених галузях мистецтва. Курс стане у нагоді усім, кого цікавлять поняття «смак, стиль, мода та естетика».

«Французи дуже вільна та розкута нація, а в одязі так взагалі без комплексів. Там нікого не здивуєш тандемом зеленої сукні в горошок та малинових легінсів, а от у нас люди бояться експериментувати із стилем. Я сама полюбляю екстравагантно вбратися, але в Україні соціум дещо обмежений стереотипами. Ми тільки підходимо до поняття «свобода стилю», тому дуже часто в мене виникало бажання розказати те, що я бачила закордоном у своїй роботі. Наприклад, у Європі немає завдання викаблучуватися, є прагнення в хорошому сенсі демонструвати  індивідуальність. Саме тому, на мій погляд, моду створюють у вільних містах, Парижі та Нью-Йорку зокрема, адже люди там не соромляться самовираження. Сподіваюся, українцям це також під силу», - розповідає Ангеліна.

Відома фешн-блогерказ Франції  проведе курс лекцій для вінничан

Курс варто пройти комплексно,  хоча існує можливість  обрати одну, дві чи декілька за власним бажанням. Наприклад,  «Фото на мобільний телефон, соціальні мережі та власний стиль» -назва однієї із двогодинних лекцій може стати в нагоді кожному власнику гаджета. Адже дедалі більша кількість недорогих смартфонів дозволяє робити практично професійні фото, маючи в арсеналі певні знання.

«Головне у  зйомці на телефон  – вибрати об’єкт та композицію. Власне композиційні прийоми, в тому числі популярні для фешн-індустрії, ми розглядатимемо на лекції. Грамотне використання лише одного кольору разом із графічними редакторами дозволяють створювати майже професійні знімки телефоном».

Ангеліна розповідає, що робота фотографа у Парижі – справа не з легких. Це місто, куди приїжджають реалізовувати мрії люди з усього світу. І якщо в Україні останнім часом кожний другий фотограф, то у Франції  - «кожний перший», тому і присутня шалена конкуренція: безліч людей хоче працювати у модних будинках і знімати обкладинки для фешн-журналів. Доводиться багато вчитися і ще більше працювати.

«Я не маю фахової академічної освіти, але у мене є чималий  досвід напруженої роботи, і я хочу поділитися  практичними знаннями з молоддю, яка реально не знає, де отримувати навіть базові знання з мистецтва сучасної модної фотографії.  На мій курс у Вінниці можуть приходити усі охочі: від початківців-любителів до фахівців, яким цікаво обмінятися професійним досвідом», - зазначає фотохудожниця.

Відома фешн-блогерказ Франції  проведе курс лекцій для вінничан

Окрім освітньої програми, дівчина планує реалізувати ще декілька проектів.

«Коли цієї весни я вперше приїхала з дводенним майстер-класом з модної фотографії у Вінницю, від організаторів лунали суперечливі думки щодо перспективи курсу про моду взагалі. Мені казали, у Вінниці мало стильних людей і мода тут нікому не потрібна. Можливо й так, але вона не потрібна тому, що про неї ніхто не знає! Тоді чому  б не розповісти про неї містянам. І якщо жінки і мода  - це досить типово, то у чоловіків все складніше.  З чоловіками я уже спілкувалася в одому з барбершопів міста - дуже стильні, на мій погляд. Тому я впевнена, що вдасться реалізувати ще одну ідею –  проект «Чоловічий психологічний портрет». Це мій улюблений жанр у фотографії, я  не маю сумніву,  що вінницькі чоловіки непересічні особистості,  стиль та мода їм також не чужі», - коментує мисткиня.

 Інакший задум стосується підготовки  циклу матеріалів про Вінницю.

«Міркую так, що городяни, завдяки моїм статтям про сучасну Вінницю, зможуть подивитися на себе зі сторони,дізнатися більше про нові місця, публічно поділитися враженнями про них. Відверто кажучи, поки що як на блогера на мене реагують з  подивом. Я вже звикла до французьких підходів, де блогерство це данина світовій тенденції до інформаційної персоніфікації. В нас поки що це  поняття суттєво відрізняється від європейського, тобто все заочно, але перспективно.

Відома фешн-блогерказ Франції  проведе курс лекцій для вінничан

Я встигла пожити в Лондоні, Парижі та на Коломбо – у трьох дуже різних столицях. Це взагалі найкращий формат пізнання – поринути  на певний час в культуру країни чи атмосферу міста. Туризм «галопом по Європах» - поїздка на декілька днів, не дає жодного уявлення про життя міста чи країни. Вінниця – дебютне місто в Україні для мого проекту. Можливо, далі поїду по Україні, якщо запрошуватимуть. Мій старт у Вінниці – дуже вдале рішення, мені подобається архітектура, енергетика та щирі і відкриті люди».

Щоб отримати більше інформації про курс та авторку, перейдіть за посиланням:

http://www.angelinhardy.com/

Сьогодні зустріч відбудеться о 19:00 год.

Поки що залишилися вільні місця. 



Переглядів: 3107
Поширень: 0