Це був перший та не останній проект від Лабораторії актуального мистецтва та нещодавно створеної галереї «Нова-арт».

арт-аукціон

Здається, мистецтво уже прийшло у маси, принаймні, маси виявили неабияку зацікавленість тим, що відбувалось на другому поверсі торгового комплексу «Магіцентр». Метою заходу була популяризація придбання об’єктів мистецтва і, як зізнався наприкінці Олександр Нікітюк, ідейний натхненник та організатор цього заходу, перший «млинець» зовсім не виявився глевким, а, скоріше, став десертом до різдвяного столу поціновувачів образотворчого мистецтва. Адже було придбано значну кількість квитків на участь у розіграші, що виявило неабияку цікавість з боку вінничан. Як стало відомо уже під час лотереї, була навіть людина, що придбала одразу 20 квитків!

арт-аукціон

Кожен, хто придбав квиток для участі отримав принаймні по цукерці, адже саме на цукерках кріпились номери, які виймала під час лотереї з арт-капелюха Юлія Новіцька, хазяйка «Нова-Арт», що функціонує віднедавна у «Магіцентрі». Завдяки лотереї кілька невеличких зимових мініатюрок виконаних на бересті знайшли своїх господарів. Ці малі твори, що зображують визначні місця Вінниччини, були виконанні спеціально для лотереї художником Олександром Нікітюком.

«Взагалі це був експеримент», – розказує митець. «Ми боялись, що люди взагалі можуть не прийти на такий захід. Та вважаю, ми виконали свою місію і зацікавили народ: вартість тих самих мініатюр складала гривень 15-20, і це все одно більше внеску за участь – людям було справді приємно отримати такі подарунки. Ті, хто прийшов, отримали максимум задоволення за мінімум грошей!»

картина «Зима. Човен» Ігора Майструка

Потім прийшов час аукціону. На нього були початково заявлені картини В. Ховраха, М. Чорного та І. Майструка. Першу з перерахованих викупили прихильники творчості художника, що прибули з Москви. Боротьба за другу так і не почалась. А от картина «Зима. Човен» Ігора Майструка викликала неабиякий інтерес і, врешті решт, була продана за півтори тисячі гривень.

Потім на торг виставили картину Олександра Нікітюка, на якій мальовничо зображено береги Венеції. Оскільки стартова ціна була лише 10 гривень (і це при ринковій вартості у 1500 грн.!), боротьба за картину була справді неабиякою. В процесі торгів ціна зросла і картину було продано за 120 грн. молодому шанувальнику мистецтва, який прийшов з мамою, з надією отримати саме цей твір. Як бачимо, мрії збуваються.

Виставки-продажі творів мистецтва без сумніву відбуватимуться у Вінниці ще! Організатори планують проводити такий захід тричі на рік, тож, наступний аукціон планується уже на квітень. А впродовж року у будь-кого буде можливість придбати картини у галереях «Арт-Шик» та «Нова-Арт». Справжнє мистецтво стає ближчим та доступнішим!


Переглядів: 3607
Поширень: 0