Днями в малій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкрили виставку з фондів музею та приватних збірок «Автографи, автографи…», приурочену до Міжнародного дня музеїв. Експозиція триватиме до 15 червня.

На виставці представлені книги з автографами знаменитих вінничан, чиї імена знають і шанують не лише в Україні але й за її межами: письменників Михайла Стельмаха, Олега Чорногуза, Івана Стаднюка, Анатолія Гарматюка, Дмитра Усача, Михайла Каменюка, Анатолія Бортняка, Героя України, диригента Павла Муравського, академіків Миколи Гудзія, Миколи Бикова, винахідника Олега Остапенка, істориків Володимира Сергійчука, Кирила Галушка, краєзнавців Вінниччини Євдокії Горб, Валерія Рекрута, Миколи Дороша.

Відвідувачам пропонується переглянути афіші концертних програм, календарики, платівки, касети з підписами легендарної співачки Клавдії Шульженко, артиста театру та кіно Євгенія Леонова, вокалістів «Піккардійської терції», музикантів камерного оркестру Латвійської державної філармонії, французького дуету гітаристів «Duo Résonance», скрипаля Остапа Шутка.

В Краєзнавчому музеї триває виставка афтографів відомих вінничан

Вінничанка Наталя Довга подарувала музею скатертину з вишитими автографами відомих органістів, які виступали у Вінницькому будинку камерної та органної музики. Гордістю музейної колекції є написи ветеранів Другої світової війни, учасників Революції Гідності, захисників нашої держави на сході України – бійців, добровольців, волонтерів АТО.

Особливу увагу вінничан і гостей міста привертає символічний ключ з дарчим надписом мера Сан-Франциско, вручений нашому землякові Анатолію Крючковському – учаснику 49-денного дрейфу в Тихому океані у складі героїчної четвірки солдатів у 1960 р.

Інтерес викликають автографи вінницьких художників Михайла Бабія, Івана Коваля, сувеніри і подарунки обласному краєзнавчому музею від почесних гостей, військових частин та трудових колективів області.



Переглядів: 2574
Поширень: 0