Сьогодні, 2 червня відбудеться другий вечір з циклу «Sax in the city» від відомого вінницького саксофоніста Євгенія Попеля.

На цей раз все буде присвячено бразильському композиторові і гітаристу Antonio Carlos Jobim. Слухачі дізнаються про долю митця та матимуть змогу послухати живе виконання найзнаковіших робіт майстра.

Спеціальний гість вечору – Олег Прокопчук (гітара, гурт «Hypnotunez»), тож звучатиме його чарівна гітара!

Саксофоніст Євген Попель запрошує на ще один музично-пізнавальний вечір у «Артинов»

Початок о 19.00. Вхід – 50 грн. Зустрічаймо літо разом з романтичною і ліричною музикою Бразилії у «Артинов»!

Антоніо Карлос Жобім (25 січня 1927 — 8 грудня 1994) — бразильський музикант, інструменталіст, співак і автор пісень, що вважається одним із засновників босанови. Народився в Ріо-де-Жанейро. Першою успішною роботою Жобіма стала музика до спектаклю «Орфей із Консейсао» сумісно з поетом Вінісіусем ді Мораесом, створена 1956 року. Всесвітню популярність приніс Жобіму альбом Getz/Gilberto (1963), який включає найвідомішу пісню Жобіма — «Garota de Ipanema» (англ. «The Girl from Ipanema» - «Дівчина з Іпанеми»).

Саксофоніст Євген Попель запрошує на ще один музично-пізнавальний вечір у «Артинов»

Пізніше Жобім співпрацював із Френком Сінатрою, Діззі Гілеспі, Стеном Гетцом, Жоау Жільберту, Еллою Фіцджеральд та іншими музикантами. Переважно він працював у студії, записувався як піаніст, гітарист і співак, складав музику для кіно і телебачення. Він також випустив ряд альбомів на таких лейблах, як: Verve Records, Warner Brothers, ІТК та МСА. Сплеск інтересу до етнічної музики спонукав Жобіма 1985 року вирушити у гастрольне турне, зокрема грав у Карнегі-холі, на джазовому фестивалі в Монтре. Другий сплеск гастрольної активності Жобіна припадає на 1993-94 рр. Том Жобім помер від серцевого нападу у нью-йоркському шпиталі. Іменем Тома Жобіма названо аеропорт в Ріо-де-Жанейро.



Переглядів: 2044
Поширень: 0