Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк розказав про свій улюблений вид відпочинку та найяскравіші літні канікули.

Куди любите їхати влітку?

– Все залежить від наявності часу, можливості, бажання і настрою. Я не раз переконувався, що абсолютно не важливо, куди ти їдеш відпочивати. Головне – аби поруч були рідні люди і кожен чітко розумів, що хоче отримати від відпустки. Щоб не було так, що потім треба ще відпочивати від відпочинку (посміхається). Оскільки у мене двоє діток, влітку родиною ми обов’язково їздимо на море. Сонце, пісок, морські хвилі – діти це обожнюють! А для нас, батьків, важливо, що окрім задоволення, канікули на морі ще й дуже корисні для здоров’я. Час, проведений на морі, загартовує дитячий організм і потім діти взимку дійсно набагато менше страждають від застуди, нежитю і кашлю. Щороку у цьому переконуємося.

Який відпочинок вам більше до вподоби: ледачий пляжний чи активний, із походами та екскурсіями?

– Знову ж – все залежить від настрою. Буває, хочеться на велосипеді махнути десь далеко-далеко, пішки прогулятися лісом чи позбирати гриби. А буває, що нічого не хочеться, окрім того, щоб тихенько полежати годинку-другу у тіні на пляжі. Кожен день душа прагне чогось нового. Тому головне - прислухатися до себе, своїх бажань і організму. Якщо немає сил ганяти по екскурсіям, то і не треба перетворювати відпочинок на спортивний інтерес. Коли через силу себе до чогось змушуєш, все одно задоволення не отримаєш.

Ви завжди відпочиваєте тільки всією родиною чи знаходите час для відпочинку удвох із дружиною Тетяною?

– Треба встигати і те, й інше. Обов’язково відпочиваємо всією родиною, але й час для нас, двох, теж намагаємося знайти. В силу роботи і постійних гастролей не так багато, як хочеться, вдається побути удвох, тому цими днями я дуже дорожу. Коли відпочиваєш з дітьми, особливо не до екскурсій, адже вони їм ще не цікаві. Дітям найперше потрібні атракціони, гірки і морозиво (посміхається). Тому екскурсії та гарні романтичні місця з дружиною ми відвідуємо саме під час мандрівок удвох. Наша перша спільна подорож ще до одруження була до Єгипту. Потім трішки помандрували Європою: відвідали визначні місця Польщі та Угорщини, ходили у круїз по Середземномор’ю, побачивши чимало красивих міст Франції, Монако та Італії. Зараз мріємо разом подорожувати Францією. Хочеться взяти напрокат автомобіль і поїхати не туристичним маршрутом по автобанам, а маленькими шляхами французьких містечок та провінцій. Щоб насолодитися не суєтою столичного Парижа, а справжньою французькою атмосферою. Поки що в силу насиченого гастрольного графіку «ТІК» точно планувати цю поїздку не можу, але, дасть Бог, час і можливість все-таки знайдуться і колись ми втілимо цю мрію в життя.

Віктор Бронюк про свою найекстремальнішу мандрівку і улюблені романтичні місця в Україні

Яке місце в Україні, по-вашому, найкраще для романтичного відпочинку з коханою людиною?

– Є така приказка, що з коханою людиною рай може бути і в шалаші. Це дійсно правда! Насправді не треба десь далеко шукати особливе місце, щоб почувати себе у раю. Свій рай можна створити будь-де! У мене є знайомі, які залишають дітей на бабусю, їдуть на дачу, ставлять палатку в кінці городу або біля річки - і так декілька днів відпочивають, отримуючи максимум задоволення. Вони побували у багатьох країнах, мають, що розповісти, але кажуть: саме такий відпочинок для них – то найяскравіші враження.

Хто хоче знайти романтику, може побачити її скрізь. Не обов’язково їхати десь далеко за кордон, можна махнути на вихідні до найближчого гарного озера, яке чарує своєю красою, разом споглядати захід і схід сонця і насолоджуватися годинами, які проводите удвох. Тим паче, розкішних пейзажів та романтичних ландшафтів в Україні дійсно вистачає. Дуже гарні романтичні місця – Шацькі озера на Волині. Якщо не враховувати місцевих комарів, які не дуже люблять романтику (посміхається), там можна провести ідеальну відпустку удвох. Разом також можна відвідати красивий «Тунель кохання» на Рівненщині.

Ну, а місце, де в Україні романтика буквально на кожному кроці – це наші прекрасні Карпати. Цього року навесні ми вирішили поїхати подалі від розпіарених курортних місць відпочинку, аби побачити справжні, ще не вирізані, Карпати, з тим особливим карпатським духом та чудовою мінеральною водичкою. За порадою друзів побували у містечку Гута Івано-Франківської області. До цього у Карпатах ми були у багатьох містах, але це місце нам дійсно особливо сподобалося. Встигли і славнозвісну президентську резиденцію «Синьогора» відвідати, і насолодитися нестабільною гірською погодою, коли протягом години може бути і спека, і град, і дощ, і сніг (посміхається). У Гуті, можливо, немає тієї інфраструктури, яка зараз є на розрекламованих курортах, проте там є неймовірно чисте повітря, прекрасні краєвиди, цілющі джерела, ягоди, гриби і головне - гарні люди, які ще не розбещені напливом туристів, які з кожним співрозмовником охоче діляться переказами і легендами рідного краю. Від такої поїздки отримуєш неоціненний заряд енергії!

Віктор Бронюк про свою найекстремальнішу мандрівку і улюблені романтичні місця в Україні

А що порекомендуєте для весільної подорожі?

– Порекомендую кожен куточок нашої країни, яку ми насправді дуже погано знаємо. Мої знайомі у рамках весільної подорожі влаштували собі двотижневу мандрівку Україною. Отримали масу вражень та емоцій і зрозуміли, що ще дуже-дуже багато чого не встигли подивитися за цей час. Така чомусь наша сутність: зазвичай думаємо, що все прекрасне десь далеко, а воно у нас буквально під носом.

На гастролях, я кожного разу переконуюся, що кожне місто, кожен регіон в Україні має свою родзинку. У нас неймовірна природа, є багато цікавих історичних та релігійних пам’яток. Зокрема, на моїй рідній Вінниччині всіх дивує своєю красою і особливою атмосферою прекрасний Лядівський скельний чоловічий монастир, розташований у селі Лядова Могилів-Подільського району, у неймовірно мальовничому куточку на берегу Дністра. Також усіх вражає унікальне село Буша у Ямпільському районі, неподалік від кордону з Молдовою, де є фантастичний музей скульптур під відкритим небом, природне диво Гайдамацький яр, пам'ятки археології ще ІІІ тисячоліття до нашої ери, красива старовинна міська ратуша, дохристиянський та християнський скельний храм V–XVI століть із унікальним художнім рельєфом, час і методи виникнення якого досі є причиною дискусій між дослідниками. Буша - це абсолютно неповторна місцина зі своєю енергетикою, давньою історією, легендами і міфами. І таких цікавих місць в Україні дуже-дуже багато!

А де найкраще відпочивати всією родиною?

– Останнім часом в Україні стрімко розвивається «зелений туризм», який, як на мене, іноді навіть кращий за пляжний відпочинок. Особливо гарно «зелений туризм» представлений у Житомирській та Рівненській областях. Є кілька популярних маршрутів, основа яких - це поліські озера і відпочинок у лісі. Там є чимало живописних місцин і куточків, які не розкручені, але дуже цікаві. Також сьогодні майже у кожному місті є гарні заміські комплекси з басейнами і облаштованими місцями для риболовлі, катанням на конях, стрільбою з лука та іншими розвагами. У таких комплексах можна отримати досить непоганий сервіс за нормальні ціни і гарно відпочити з родиною на вихідних.

Також ті, хто не мають фінансової можливості поїхати на море чи завантажені влітку роботою, свою віддушину останнім часом знаходять у селі. Сьогодні багато сімей на літо орендують або купують будиночки на березі річки чи просто приїжджають до родичів на дачу і насолоджуються трудотерапією. Зібрати урожай перших овочів і фруктів, зварити з них екологічно чисте варення, замаринувати сало і квашені огірочки – це теж яскраві враження! Особливо - якщо робиш це вперше. А особисто для мене зміна діяльності завжди була найкращим видом відпочинку. Коли робиш і пробуєш щось нове, і голова світлішає, і сили з натхненням з’являються. Повторюся: гарний відпочинок можна влаштувати будь-де, головне – бажання.

Відпочинок у якому місці справив на вас найбільше враження?

– Із закордонних поїздок – це круїз Середземним морем. Це дуже цікаво, адже щодня відвідуєш нове місто. Багато людей з головою поринають у екскурсії, намагаючись якомога більше побачити за той час, який маєш в розпорядженні. А мені завжди більше цікавий побут, змога відчути, чим і як тут живуть люди. Я люблю зайти у місцеві кав’ярні і, смакуючи національними стравами, насолоджуватися гарними краєвидами і пейзажами, спостерігати за людьми. Канни, Ніцца, Сен-Тропе, Монте-Карло, Флоренція, острів Сицилія – у кожному місті було дуже цікаво. Але я зрозумів, що круїзи – все-таки не моє. Я важко переношу «морську качку». І хто б що не розказував про сучасні лайнери, побудовані таким чином, що нібито все блокують, це неправда. Маючи усілякі пігулки, я все одно страждав від поганого самопочуття і щодня не міг дочекатися, коли ми швидше зійдемо на землю.

Віктор Бронюк про свою найекстремальнішу мандрівку і улюблені романтичні місця в Україні

А який відпочинок найбільше запам'ятався вашим дітям?

– Дітям всюди добре. Була б гарна компанія, море і атракціони! Торік літо вони провели у Болгарії. Там і їм, і нам з дружиною дуже подобається. Гарне море, близький нам клімат, до якого організму не потрібно адаптуватися протягом тривалого часу, цікаві місцеві традиції, гостинні люди, розмаїття свіжих овочів і, звісно, морепродуктів чорноморського походження. У Болгарії морепродукти коштують абсолютно адекватних грошей, приміром, вартість великого й гарного восьминога навіть дешевша, ніж кілограм свинячого м’яса у нас. Така ж ситуація із орендою житла у курортних містах Болгарії – інколи гарні апартаменти на першій лінії можна зняти навіть за менші гроші, ніж у нас в Одесі.



Переглядів: 4291
Поширень: 0