Це видання вже 11 років поспіль збирає фотороботи професійних фотографів та аматорв і показує їх мешканцям великих й малих міст держави. Щороку кількість та географія світлин зростає. З 2008 року, окрім традиційних тем фотоконкурсу, - «Події», «Особистості», «Український світ» та «Життя, як воно є», - була запроваджена окрема номінація «Світ очима дітей», де представлені роботи юних учасників до 18-ти років.

Цього разу організатори виставки привезли до Вінниці майже 200 робіт, які визнано кращими серед 2000 авторських фото. Представникам часопису цікаво не лише показати світлини широкому загалу, а й дізнатись думку глядачів. З допомогою голосування відвідувачів виставки буде визначено переможця конкурсу від Вінниці.

Одними з перших познайомились із роботами фотографів голова облдержадміністрації Олександр Домбровський та міський голова Володимир Гройсман, а також усі, хто був запрошений на відкриття експозиції. Віднедавна газета «День» на своїх виставках започаткувала акцію «Подарунок рідній школі». Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський подарував рідній Калинівській школі та Калинівській бібліотеці комплекти книг історико-культурологічного змісту. Дарували книги представникам шкіл й інші відвідувачі експозиції. Але їх вибір пав здебільшого не на рідні навчальні заклади, а на ті, де навчаються їхні діти. Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що такі комплекти найближчим часом отримають усі, без винятку, школи Вінниці, бо для нього усі вони рідні.


Переглядів: 2814
Поширень: 0