Картина-мурал з аркою та книгами з’явиться на будівлі школи №34 на вулиці Квятека. Художники називають свою роботу «Місто знань».

Автор проекту Олександр Марченко розповів Вінниця.info, що зараз малює ескіз майбутньої картини. За контурами-відмітками планує намалювати арку у 3D-зображенні, а в неї будуть вписані книжки, роботу буде виконано в теплих кольорах.

«Зараз роблю розмітку, потім будуть наноситися фарби. Цей проект розроблявся на комп’ютері, потім переводився у творчу основу до реалізації. Сподіваюся, що до першого вересня завершимо», - каже Марченко.

Допомагати Марченку у роботі будуть вінницькі художники. Мурал на фронтоні школи – це 5-тий по рахунку проект у Вінниці, коли будівля стає пленером для творчих майстрів. Якщо погода та об’єми робіт не дозволять доробити вуличну прикрасу до вересня, жителі району гарантовано побачать картину у День міста.

На фасаді 34-ї школи з'явитться малюнок "Місто знань" - з аркою та книгами

«Проект відбувається в межах «VIN-ART-CITY» – розвивального проекту до дня міста Вінниці. спочатку була ідея зробити дерево знань, але ми подивились, дуже багато шкіл мають подібні малюнки. Навіть у Жмеринці є дерево знань. І ми вирішили, так як все ж таки День міста і проект присвячений місту, поміняли назву проекту і це буде «Місто знань». Місто Вінниця - це місто, де процвітає наука, культура, освіта. Позиціонуємо наше місто, як таке, що сприяє розвитку. Тут буде тріумфальна арка знань», - розповідає керівник проекту «VIN-ART-CITY» Олександр Никитюк.

Мурал у мікрорайоні Вишенька художники роблять вперше. Кажуть, раді, що на новому місці можуть передовсім послужити дітям.

На фасаді 34-ї школи з'явитться малюнок "Місто знань" - з аркою та книгами

«Було запропоновано декілька стін, навіть стіна «Міської думи» на Майдані Незалежності, але вирішили, що та стіна сама по собі історична, тому шукали нові. Незвичний вибір – школа на Вишеньці, які якраз утеплили. Тут школярство, більш цікаво… Дітям буде цікаво бачити малюнок, фотографуватися біля нього. Малюнок розташований на школі №34, але його буде видно і учням та вчителям школи №35. Таким чином, він буде працювати на дві школи», - каже Никитюк.

На фасаді 34-ї школи з'явитться малюнок "Місто знань" - з аркою та книгами

Автор проекту розповів, що незабаром до Вінниці мають приїхати художники з Республіки Чехії та будуть малювати наступну картину на будівлі, де зараз розташована ВІНТЕРА.

Фото з сайту Винница.info



Переглядів: 5019
Поширень: 0