Сьогодні, 12 вересня, в в селекторній залі облдержадміністрації відбулось засідання журі щодо вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії М. Коцюбинського.

Заступник голови Вінницької облдержадміністрації – директор Департаменту освіти і науки Ігор Івасюк на заключному засіданні звернув увагу на невпинно зростаючий інтерес в Україні до премії.

«Цьгоріч надійшли заявки від 56 авторів з 16-ти регіонів України, що значно більше минулого року,адже у 2015 році їх було 33. Знаковою рисою цьогорічного циклу стала співпраця з низкою потужних українських видавництв Києва, Львова та Хмельницького. Журі читали велику кількість цікавих і високохудожніх книжок. Напередодні в рамках тематичної книжкової виставки, традиційно розгорнутої у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва, журі констатувало наявність у когорті висуванців досить потужного сегменту подільських авторів, обравши шорт-лист з 9-ти претендентів», - повідомив посадовець.

Лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької премії М. Коцюбинського стала професор ВДПУ Ольга Куцевол

За словами Ігоря Івасюка, заключному засіданні з дев’ятки кандидатів визначено двоє фіналістів – популярну вінницьку письменницю Наталку Доляк з романом «Загублений між війнами», написаним по канві біографії Юрія Будяка, письменника доби «українського розстріляного відродження», та професорку Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Ольгу Куцевол з науково-популярною розвідкою про життя і творчість Михайла Коцюбинського. «Остаточне голосування з перевагою в один голос встановило лауреата. Ним стала доктор педагогічних наук Ольга Миколаївна Куцевол з посібником «Вивчення життя і творчості Михайла Коцюбинського через рецепцію літературних і літературно-документальних джерел». В рамках літературно-мистецького свята, 15 вересня відбудеться нагородження лауреата у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського», - повідомив посадовець.

Лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької премії М. Коцюбинського стала професор ВДПУ Ольга Куцевол

Журі підготувало пропозиції щодо розширення наступного року експертного кола, що оцінюватиме заявки учасників, та збільшення кількості лауреатів премії до двох і, відповідно – подвоєння призового фонду. Ольга Куцевол стала 34-м лауреатом найстарішої і найпрестижнішої літературної премії Поділля, яка існує за підтримки Вінницької обласної ради, облдержадміністрації та місцевого осередку Національної спілки письменників України.



Переглядів: 3025
Поширень: 0