У холі Вінницької міської ради триває виставка фотографій зроблених під час Вінницького джазового фестивалю у різні роки. Автори – найвідоміший джазовий фотограф України Олександр Зубко (Київ) та офіційний фотограф Vinnytsia Jazzfest вінничанин Максим Кушка. Зафіксовані на цих фотографіях відомі джазові обличчя – музиканти, що в різні роки вшанували своєю присутністю Вінницю та подарували вінничанам незабутні музичні миті. Переглядаючи виставкові фото можна знову пригадати зірок джазу та вкотре відмітити скільки ж феноменальних виконавців приймала Вінниця в гостях за 20 років Vinnytsia Jazzfest.

На відкритті виставки представниця департаменту культури міської ради Ганна Ковальчук відмітила що Vinnytsia Jazz Fest відбудеться цього річ вже вдвадцяте, а генеральний продюсер фестивалю Ірина Френкель ще раз запросила всіх присутніх відвідати фестивальні концерти 23-25 вересня.

Передсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіяхПередсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіях

Передсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіях

Київський маестро фотографії Олександр Зубко прибуде на фестивальні дні вже завтра, а на відкритті виставки був присутній вінницький фотограф Максим Кушка, який розповів як полюбив джаз з самого юного віку і як розпочинав фотографувати улюблену музику.

Передсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіяхПередсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіях

«Секрет гарної фотографії – опинитись у потрібний час в потрібному місці та зафіксувати саме ту, іноді ледь вловиму, емоцію. Джазова музика дивовижно розмаїта, кожен музикант – особистість, кожен вкладає у свою музику всього себе. Тож і джазові емоції щоразу своєрідні і неповторні: більш меланхолійні музиканти часто зосереджені та замріяні на фото, а ті, що грають енергійну і, навіть, дещо епатажну музику фонтанують емоціями, тільки встигай фіксувати», – говорить вінницький фотограф.

Передсмак фестивалю: джазові емоції на фотографіях

Побачити на власні очі неповторні джазові емоції фестивалю та почути імпровізації зірок джазу можна буде вже від завтра. Концерти розпочинаються 23 вересня о 18.00 у залі ТРК «Вінтера». А перед початком фестивалю стане відомо ім’я переможця конкурсу юних джазових виконавців, який проходитиме у концертному залі Вінницької філармонії. Веселих джазових свят!



Переглядів: 2608
Поширень: 0