За сприяння та організаційної підтримки Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації народний ансамбль танцю «Барвінок» Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» 5-9 жовтня брав участь у Міжнародному фольклорному фестивалі «Trandafir de la Moldova», який традиційно уже 48-й раз проходить у м. Ясси (Румунія) та є надзвичайно відомим і престижним у Європі. В цьому році у фестивалі взяло участь майже 20 колективів з Румунії, Молдови, України, Болгарії, Сербії, Польщі.

«Барвінок» уже вдруге мав змогу відвідати м. Ясси та взяти участь у цьому престижному фестивалі. Враховуючи те, з яким успіхом пройшли виступи колективу в минулому році, оргкомітет передбачив для «Барвінку» особливу програму перебування. Так, якщо для всіх колективів тривалість виступу складала 15 – 20 хвилин, то «Барвінок» радував глядача своїми сольними концертами тривалістю більше години.

За високий виконавський рівень учасників, «Барвінок» став єдиним колективом, який було нагороджено дипломом «За високі досягнення у мистецтві», а українські народні танці і пісні у виконанні юних артистів, за словами оргкомітету та глядачів, сталиізюминкою цьогорічного фестивалю.

Вінницький "БарвіноК" у Румунії отримав диплом "За високі досягнення у мистецтві"

За результатами візиту та участі у фестивалі було обговорено питання реалізації спільних культурних заходів та мистецьких турів, а також напрацьовані нові напрямки співробітництва. Відтак,10-річна Вінницько-Ясська співпраця з кожним роком зміцнюється і охоплює все нові покоління, але зберігаючи при цьому самобутність та унікальність двох, на перший погляд, різних, але разом з тим настільки схожих культур.



Переглядів: 3604
Поширень: 0