Нещодавно, 19 січня, лідер груп «Ляпіс-Трубецькой» і BRUTTO Сергій Міхалок відсвяткував 45-річчя. Поки фани зі всього світу засипали його привітаннями і монтували відео з доказом того, як іменинник змінився за останні 25 років, рокер своє ювілейне день народження оригінально святкував у рідному Мінську.

– Зранку проплив півтора км і потренувався, потім на студії записали п'ять пісень для нового альбому. Ввечері - святкова вечеря «за ЗОЖу»: північна кухня, обліпиховий чай і брусничний морс, - поділився у соцмережах Сергій Міхалок. - Вирішив, що мужик повинен підтягуватися стільки, скільки йому років… Підтягнувся 19 разів)

Сергій Міхалок у 45 відчуває себе на 19!

Сергій Міхалок у 45 відчуває себе на 19!

Змінювати час – у цьому Міхалок дійсно майстер! Яскравий доказ чому – його новий проект «Ляпіс-98», на концертах якого ніби за допомогою магічної машини часу артист переносить всіх присутніх назад у щасливе безтурботне минуле. На сцені співає хіти кінця 90-х з культового альбому «Ты кинула» - і кожен присутній на очах і молодшає, і стає щасливішим…

Бо у ці миті відриватися не тільки можна, а й треба! Так само відчайдушно, як колись, у часи гучної молодості!

Цікаво, що до повернення до своїх старих пісень Міхалка надихнув його маленький син Макар. Саме йому рішучий очільник групи BRUTTO, творчість якої - суцільна протестна ідея, любив наспівувати «Ау» та інші душевні хіти старого доброго «Ляпісу».

– Це як у пісні «Ярмарки краски» — ностальгія не відпустить ніколи. Я можу бути серйозним, дорослим, розважливим, але циркач і вуличний гаєр завжди живуть у мені! Я люблю жартувати, радіти. З мене не можна щипцями витягнути того товстого Міхалка з гармошкою – він однаково в мені є. Незважаючи на те, що я змінився зовні, змінив групу – він однаково в мені живе, - зізнається у своїх інтерв’ю Сергій Міхалок. - Я знаю, що ніхто краще за мене пісню «Ау» не проспіває. Так, щоб люди відчули іронію, ностальгію і щось між рядків. Я такий же Міхалок, яким був! Якщо я змінюю творчі маски, це не значить, що змінюю свою долю.

Офіційно група «Ляпіс-Трубецькой» оголосила про розпад у 2014 році. Тоді всі творчі сили Сергій Міхалок почав вкладати у свою нову групу BRUTTO, яка пропагує зовсім іншу музику: протестну, ідейну. Змінився і сам Міхалок – захопився спортом, різко схуд і став більш твердим у висловленнях.

Здавалося, що вже точно відійшли у вічність бешкетні й ліричні «Ау», «Яблони», «В платье белом», «Зеленоглазое такси»… Однак навесні 2016-го Сергій Міхалок на радість фанів оголосив, що паралельно з BRUTTO готовий давати концерти з новим проектом «Ляпіс-98» та виконувати свої старі хіти.

І вже перші концерти показали, як їх чекали люди! Битком набиті зали і абсолютні аншлаги «Ляпіс-98» збирав не тільки в Україні, а й у Європі!

Нові рекорди з новим проектом Сергій Міхалок поставив напередодні Нового року. У Мінську на концерт 30 грудня квитки були розкуплені за півдня! А коли організатори оголосили додатковий концерт на 13 січня, квитки взагалі розійшлися за три години!

Від юних панків до лисіючих товстосумів і красунь від 18 і вище – на концертах «Ляпіс-98» щодуху відриваються всі!

Ще б пак! Адже трек-лист концертів складається виключно з легендарних і улюблених хітів: «Ау», «Ты кинула», «В платье белом», «Яблони», «Евпатория», «Зеленоглазое такси», «Метелица», «Африка», «Котик», «Капитал», «Воины света». Всі-всі головні хіти за весь час існування групи «Ляпіс-Трубецькой»!

На таких концертах і розігрів не потрібен! Всепоглинаючий спільний драйв зашкалює вже з першої секунди!

- Це мої пісні! Вони живі. Був час накласти на них вето, і є час повернутися, щоб заново відчути радість від їхнього виконання! – говорить Сергій Міхалок.

У проекті «Ляпіс-98» разом з Міхалком грає ударник Денис Шуров, басист Денис Стурченко, тромбоніст Іван Галушко, трубач Владислав Сенкевич і гітарист Павло Третяк.

Концерт-сенсація «Ляпіс-98» нарешті дістався Вінниці!

Насолодитися улюбленими хітами і відчути божевільну енергетику у кращих традиціях «Ляпісу» вінничани зможуть вже у п’ятницю, 27 січня, о 19.00 у нічному клубі «Feride Plaza».

- «Ляпіс-98» не поверне 90-ті. «Ляпіс-98» поверне нам молодість! – запрошують організатори концерту – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ». – Як говорить Міхалок, 27 січня о 19.00 в «Feride» всі дружно: «Скинем стеснения шарфы! Все в клуб! Ведь мы – молодые!»

Квитки у фан-зону коштують 390 гривень.

Квитки на концерт можна придбати на сайті bilet.vn.ua, у касах нічного клубу «Feride Plaza», Вінницького театру імені Садовського, Будинку офіцерів, «Магігранду», «Петроцентру» і за телефонами безкоштовної доставки квитків: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63.

Цікава біографія

Сергій Міхалок народився 19 січня 1972 року в ГДР у Дрездені у родині військового. Пізніше жив у Сибіру, в Алтайському краї. Школу закінчував у Норильську, після чого наприкінці 1980-х років його родина повернулася в Мінськ.

Сергій закінчив Білоруський державний університет культури і мистецтв. У вересні 1989 року став ініціатором створення групи «Ляпіс-Трубецькой», лідером і практично єдиним автором пісень якої був до саморозпуску колективу.

У середині 1990-х працював у театрі «Бамбуки» у якості режисера, сценариста і актора. Пізніше, паралельно з роботою в групі, був арт-директором мінського реггі-клубу «Аддіс-Аббеба».

У 1990-х переніс клінічну смерть від передозування популярним наркотиком «джефом».

У 2000 році разом з Олексієм «Хацоном» Хацкевичем заснував комічний дует «Саша и Сирожа», у рамках якого виступав у розмовному жанрі на телебаченні і радіо.

У 2001 році став одним із засновників творчого об'єднання «Діти Сонця».

У 2003-2004 роках активно співпрацював у рамках записів і концертів із групою «Крамбамбуля».

У 2007 році під час концертів групи «Ляпіс-Трубецькой» став активно виступати з поезією, написаною під псевдонімом Юзик Кілевич.

У березні 2011 року група «Ляпіс-Трубецькой» увійшла в «чорний список» творчих колективів Білорусі за осуд розгону білоруською владою акції протесту 19 грудня 2010 року.

Пізніше під час одного з інтерв'ю Міхалок висловив різке неприйняття Олександра Лукашенка. У жовтні 2011 року прокуратура Мінська викликала повісткою Сергія Міхалка «з метою перевірки його висловлень на адресу влади Білорусі».

8 вересня 2013 року Міхалок виступав у Москві в підтримку Олексія Навального.

17 березня 2014 року Сергій Міхалок оголосив про розпуск групи «Ляпіс-Трубецькой» з 1 вересня 2014 року. За тиждень до офіційного розпаду групи в мережі з'явився перший кліп нового проекту Міхалка BRUTTO.

24 січня 2015 року Сергій Міхалок і його продюсер Антон Азізбекян звернулися до влади України із проханням допомогти в одержанні права на постійне проживання на Україні. І вже 25 травня вони одержали посвідку на проживання. У цьому вішенні влади була врахована позиція Сергія Міхалка по підтримці подій на Майдані 2013-2014 років і його внесок у розвиток української музики. Сергій Міхалок неодноразово привселюдно висловлював своє критичне відношення до Володимира Путіна, є категоричним противником ДНР і ЛНР. З «Ляпісом-Трубецьким» Міхалок виступав на Євромайдані, підтримавши його, а написана Міхалком у 2014 році пісня «Воины Света» стала неофіційним гімном Євромайдану. У зв'язку із цим було скасовано кілька концертів «Ляпісу» у Росії, а деякі політичні діячі Росії звинуватили Сергія Міхалка у підтримці націоналістів.

18 квітня 2016 року телеканал «Дощ» показав перший документальний фільм про Сергія Міхалка і його групу BRUTTO.

Навесні 2016 року Міхалок запустив проект «Ляпіс-98». У рамках даного проекту проводяться концерти, на яких виконуються старі пісні групи «Ляпіс-Трубецькой» кінця 1990-х років

Сімейний стан: Сергій Міхалок одружений другим шлюбом. Перша дружина — Олеся Берулава, солістка рок-групи «Мантана» (1999—2003) і синтіпоп-групи «Merry Poppins» (2004—2008), їхньому сину Павлу – 11 років.

На даний момент Сергій Міхалок одружений зі Світланою Зеленковською, їхньому сину Макару – 3 роки.

Сергій Міхалок у 45 відчуває себе на 19! Секретом молодості поділиться з Вінницею 27 січня на розривному концерті «Ляпіс-98»

Сергій Міхалок у 45 відчуває себе на 19! Секретом молодості поділиться з Вінницею 27 січня на розривному концерті «Ляпіс-98»

 



Переглядів: 4696
Поширень: 0