16-ий Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя. Авангард, класика. Джаз» «СЛУХАЙ УКРАЇНСЬКЕ!» відбудеться з 27 лютого по 2 березня у Вінниці

За сприянням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови ОДА Валерія Коровія в шістнадцятий раз весна у Вінниці розпочнеться з авангарду.

Організатори Форуму: Міністерство культури України, Благодійний Фонд сприяння розвитку талантів Поділля,  Вінницька обласна філармонія

Пропагування українського академічного музичного мистецтва є на часі, враховуючи ціннісну дезорієнтацію в суспільстві та існуюче інформаційне протистояння у світі. Пізнання власних корінь крізь призму сьогодення та глобалізаційних процесів, не втратити власну мистецьку ідентичність – це головне мистецьке завдання Форуму.

Кожен день проекту присвячено окремому музичному жанру. Форум презентує багато кольоровість від класики, яка за традицією має зелену фарбу до червоної – авангардного кольору. Програма Форуму цікава та насичена.

У Вінниці звучатиме "різнобарвна" музика: 27 лютого стартує 16-й Форум молодої музики "Барви музики 20 сторіччя"

27 ЛЮТОГО, ПОНЕДІЛОК 
 ВІДКРИТТЯ ФОРУМУ.

Виконавці: симфонічний оркестр Тернопільської  обласної філармонії

Головний диригент заслужений діяч мистецтв України  Мирослав КРІЛЬ

З програмою обробок народних пісень та мелодії не лише України виступить відомий вінничанам оркестр. Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії був створений у 2003 році за ініціативи директора філармонії заслуженого діяча мистецтв України Григорія Шергея. Засновником та першим художнім керівником і головним диригентом колективу є випускник Львівської консерваторії, нині заслужений діяч мистецтв України, Мирослав Кріль.

28 ЛЮТОГО, ВІВТОРОК 
Той, хто співає у підвалі. Проект ЧОТИРИ ПОКОЛІННЯ

Виконавці: дует "Гольфстрім" у складі  Маріана Скрипа, скрипка, Золтан Алмаші, віолончель (Київ, Україна)

Золтан Гаврилович Алмаші - автор понад 60-ти творів для різноманітних складів, основну частку яких складають твори для камерного оркестру. Український композитор, віолончеліст, лауреат премії ім Л.Ревуцького (2003), лауреат премії ім. Б.М. Лятошинського (2012) багато виступає як в Україні так за ії межами. В рамках Форуму буде презентований проект, який складається з творів українських композиторів чотирьох поколінь.

Разом з Золтаном в концерті бере участь молода скрипалька Маріана Скрипа, яка закінчила Національну музичну академію ім. П. Чайковського та є учасником та переможцем багатьох конкурсів.

1 БЕРЕЗНЯ, СЕРЕДА
ЗОЛОТО ДЖАЗУ

Імпровізації в джазових тонах

Виконавці: Заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Полянський (ф-но), Ольга Плакидюк (вокал), Олена Шевченко (скрипка),  Академічний камерний оркестр “Арката” Художній керівник та диригент — заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков

Вінницькі виконавці широко відомі вінницькій публіці. Солістом в цей вечір є Заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Полянський -піаніст, композитор, лауреат багатьох міжнародних джазових фестивалів. Здобув базову музичну освіту у Львівській державній консерваторії. Як соліст та у складі різних ансамблів, включаючи симфонічні оркестри, гастролював більш ніж у 100 містах від Далекого Сходу до берегів Ла Маншу, а також у США. У своїй виконавчій діяльності вдало поєднує академічну манеру із джазом. 

2 БЕРЕЗНЯ, ЧЕТВЕР
Закриття Форуму. Проект «Вальс із старої платівки»

Виконавці: АНСАМБЛЬ НОВОЇ МУЗИКИ «РИКОШЕТ» (Київ, Україна)

Ансамбль нової музики «Рикошет» був створений 1999 року як ансамбль Київської організації Спілки композиторів України. Ініціатором та артистичним директором став композитор Сергій Пілютиков, а учасниками – студенти, аспіранти та випускники Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського. Ансамбль є творчою лабораторією молодих та сучасних композиторів і виконавців. В рамках проекту, який присвячено до 80 річчя з дня народження всесвітньо відомого українського композитора Валентина Сильвестрова, будуть презентовані три твори композитора, що написані спеціально для колективу.

Початок концертних програм о 18.30

Довідки за телефонами: 661-350 та 691-731



Переглядів: 2913
Поширень: 0