Згадати, як у давнину наші предки закликали весну і навчитися новому кулінарному вмінню та обряду вінничан запрошує Етномайстерня Коло.

Вже сьогодні, 24 лютого, о 14:00 в Світлиці обласного центру народної творчості (вулиця Артинова,33) абсолютно безкоштовно майстрині «Кола» на майстер-класі учасникам детально розкажуть і покажуть – як замісити тісто, як ліпити пташок, як випікати, аби вони були рум’яними.

"Колись наші прабабусі пекли їх на початку весни. А ми проводимо майстер-клас раніше, аби вінничани встигли навчитися і вдома їх виготовили. Тоді цих пташечок випікали, давали їх дітям, ті розносили пташок по родичах, співали веснянок і закликали весну. Жайвори саме тому, що наші предки вірили – ці птахи вони першими прилітають і приносять весну із вирію на своїх крилах. А ще існувала легенда, що ці птахи приносять ключі, якими замикають зиму і відмикають весну", – розповіла журналісту VежА керівник громадської організації «Етномайстерня Коло» Наталя Сентемон.

Етномайстерня "Коло" запрошує вінничан навчитися ліпити пташок із тіста та закликати весну

Під час заходу майстрині розкажуть рецепт приготування тіста для пташечок, заспівають веснянок. Виліплені вироби одразу ж спечуть у духовці. Тож кожен, хто прийде на майстер-клас, повернеться додому із пташечками.

Оскільки Світлиця невелика, то участь у майстер-класі зможуть взяти не більше 15-ти учасників. Обов’язкова реєстрація – за телефоном (098) 220 72 73 – Наталя. 



Переглядів: 2693
Поширень: 0