3-6 травня у Вінниці проходитиме XII дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Цього року свої номери представлять кращі дитячі танцювальні колективи з різних куточків України, а також – з Грузії, Румунії, Молдови, Польщі та Словаччини. Традиційно, вхід на всі концерти – безкоштовний.

Щороку навесні до Вінниці приїжджають дитячі хореографічні колективи із різних країн світу, щоб взяти участь у Міжнародному фестивалі «Барвінкове кружало». Фестиваль започаткований у 2004 році. З 2007 року за ініціативи тодішнього вінницького міського голови, а зараз – Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, він проводиться щорічно. Засновником та організатором фестивалю є Вінницька міська рада та її виконавчий комітет. Основні функції з організації фестивальних концертів та заходів покладені на департамент освіти Вінницької міської ради та Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок».

«В 2017 році фестиваль «Барвінкове кружало» проходитиме у нашому місті в дванадцятий раз. Захід відбуватиметься під патронатом Вінницького міського голови Сергія Моргунова. За увесь період існування фестивалю його учасниками стало більше ста колективів з більш як 20 країн світу та різних куточків України, а це – більше 15 тисяч учасників. Цьогорічний фестиваль, які і попередні, буде яскравим та цікавим. Творчість єднає людей і дуже добре, що під час «Барвінкового кружала» діти здружуються, і знайомства в подальшому переростають у плідну співпрацю. Під час фестивальних днів танцюристи мають екскурсії містом, знайомляться з його історичними пам’ятками», – каже заступник міського голови Галина Якубович.

 Галина Якубович

«У цьому році до Вінниці приїжджає 5 колективів з-за кордону. Це ансамблі танцю «KOLKHA» з Грузії, «Raciborzanie» з Польщі, «Сatalina» з Румунії, «Орієшок» з Словаччини та «Mărunţica» з Молдови. Також будуть ансамблі танцю з різних куточків України: «Оксамит» з Миколаєва, «Подолянчик» з Хмельницького, «Явір» та «Яворочок» з Бердичева. Виступатимуть й колективи з Вінниці та області, в тому числі – Народний ансамбль танцю «Барвінок», – розповів організатор фестивалю Петро Бойко.

 Петро Бойко

«Фестиваль «Барвінкове кружало» – це гарна традиція нашого міста, вважаю, що вона дуже важлива, особливо у теперішній складний час. Приємно відзначити, що Центр хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» є візитівкою не тільки нашого міста, а й України. Ці діти, під керівництвом Петра Бойка, несуть по світу самобутню традиційну українську культуру танцю, пісні, звичаїв, костюмів. Сподіваюсь, що цей фестиваль принесе багато позитивних емоцій», – зазначила директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Оксана Яценко

В цьому році фестиваль «Барвінкове кружало» триватиме чотири дні. Церемонія відкриття відбудеться 3 травня об 11:00 у театрі ім. М.Садовського. 4 травня там саме об 11.00 відбудеться концерт Народного ансамблю танцю «Барвінок». 5 травня об 11.00 у Вінницькому державному педагогічному університеті (ВДПУ) пройде концерт «Дружби». 6 травня о 14.00 у театрі ім. М.Садовського відбудеться церемонія закриття XII фестивалю.



Переглядів: 3799
Поширень: 0