Протягом тижня – з 14 по 20 травня, Вінниччина п’ятнадцятий раз стає епіцентром масштабного свята класичної музики - Міжнародного музичного фестивалю ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк.

Фестиваль розпочався 14 травня в Браїлові, на батьківщині баронеси фон Мекк. У музеї П.І. Чайковського академічні колективи із Вінниці - камерний оркестр «Арката» і камерний хор «Вінниця» виконали кантату «Gloria» А.Вівальді.

Вчора, 15 травня, в приміщенні обласної філармонії відбулось урочисте відкриття фестивалю та водночас найважливіша подія року у мистецькому житті Вінниччини — презентація Симфонічного оркестру філармонії під керівництвом Георгія Куркова.

В обласній філармонії стартував XV фестиваль класичної музики

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив: «Ми ретельно готувались до ювілейного ХV Міжнародного фестивалю класичної музики та до 80-річчя Вінницької філармонії, яке ми святкуватимемо цього року. Хотілось показати, що у такий непростий час ми спроможні творити добро, рухатись вперед і що ми заслуговуємо на наш симфонічний оркестр. Дійсно, було прийнято політичне рішення у 2015 році, коли мало хто вірив у таку можливість, але сьогодні ми бачимо практичний результат. Це велика перемога усіх вінничан».

В обласній філармонії стартував XV фестиваль класичної музики

Очільник області також вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради Куркову Георгію Володимировичу - художньому керівнику Вінницького симфонічного оркестру, заслуженому діячу мистецтв України та Газінському Віталію Івановичу – художньому керівнику камерного хору «Вінниця», заслуженому працівнику культури України, народному артисту України за участь у ХV Міжнародному музичному фестивалі ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк.

В обласній філармонії стартував XV фестиваль класичної музики

У свою чергу, на знак подяки за сприяння в проведенні фестивалю та створенні Вінницького симфонічного оркестру, керівник обласної філармонії Анатолій Левицький вручив пам’ятні нагрудні знаки із символікою фестивалю Валерію Коровію та Станіславу Городинському.

В обласній філармонії стартував XV фестиваль класичної музики

Програму фестивалю продовжив виступ новоствореного симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії. Звучали твори П.Чайковського, Г. Майбороди, Л-В..Бетховена, М.Лисенка, Т.Масканії, Д.Савенка, солісти - Наталія Лановенко (сопрано) Володимир Полторацький ( тенор) та Народна артистка України Ірина Швець (сопрано).

В обласній філармонії стартував XV фестиваль класичної музики

Довідково:

Протягом тижня – з 14 по 20 травня – на Поділля з’їдуться музиканти з багатьох куточків України та з-за кордону. Останніми роками фестиваль традиційно відбувається під гаслом «Мистецтво заради миру» та є благодійним. Частину коштів, виручених від реалізації квитків, буде перераховано у Фонд підтримки учасників АТО, повідомляють організатори заходу – Вінницька обласна філармонія.

Створення симфонічного оркестру — один із етапів виконання Обласної програми культурного розвитку та духовного відродження, реалізації якого особисто сприяли губернатор Валерій Коровій та начальник управління культури і мистецтв Станіслав Городинський. У рік двох ювілеїв — 85-річчя області та 80-річчя філармонії, народився колектив, поява якого є черговим кроком входження Вінниці у статус європейського міста.



Переглядів: 2698
Поширень: 0