7 березня о 20.00. Вхід: 40 грн. в день концерту 50 грн.

Оригінальний стиль, чарівний звук, бурхлива хвиля доброго настрою — ось чим давно і добре знайомий «НагУаль». А на минулорічному «АртПолі» очікування публіки просто вибухнуло потоком яскравого потужного драйву від появи на великій сцені «НагУаль», до того більш знаного як акустична психоделічна команда.

В кожному з нас живе багато культур, і кожен з нас, по суті, переселенець. Ми не сидимо на одному місці, ми знаходимось у русі — або на малих відстанях, або ж на більших. Цей рух, цю мінливість та відносність наших знань і намагається передати в своїй творчості «НагУаль». Світ «НагУаль» — етно-сюрреалізм, де особисте поєднується з народним, архаїка — з авангардом. Їхня музика — таємничо глибинна і в той же час легковажно клоунська.

«...Перше, про що хотілось би заявити — це зміни в музиці: драйв, транс, танцювальні ритми, поєднання world music з первісною енергією панку, тобто від камерного етно-авангарду ми перейшли до болотного етно-панку. Друге, з\'явилися нові музиканти: перкусіоніст Артем Губанов, гітарист Павел Ладутько та барабанщик Алєксєй Тарасєвич. Третє, попри всі наші стилістичні зміни, ми все одно граємо різні програми: і акустичні, й електричні, з різним набором інструментів. І четверте, те, що залишилося: казкова мовна гама, багато світла й затишку.» - так вони розказують про себе сьогоднішніх.

Репертуар гурту складається виключно з власних композицій, а пісні — з власної мови, слова якої залишаються без перекладу. Щонайменша спроба відшукати зрозумілий еквівалент, синонім, пояснити, про що, власне, йдеться, — і чари розвіються, щезне сила звука й ритму, припиниться рух поза межі наших розумінь. Так, кажуть, співає серце, співає природа.

Рік заснування гурту — 2000. З того часу відбулося понад 600 концертів, сольних і збірних, у Бєларусі, Україні, Росії, Польщі, Литві, Франції, Німеччині, Румунії, Молдові, Фінляндії, Угорщині, Швейцарії. Дискографія: «Ощущения, забвение…» (2002), «У Земли под Юбкой» (2005), «Вершки корешки»,(2005), антологія “Полесская хроника” (2009). «НагУаль» також пише музику до мультфільмів, лялькових спектаклів, клоунад і фарсів, а також документальних фільмів.

Зараз в ансамблі грають: Леонід Павльонок — голос, народний барабан, йолкін ніс, джембе, соломка, гляк, тайська флейта, чадська арфа, окарина, варган; танець; Юрій Науменко — контрабас, шумьоли, голос; Анака Шапошнікова — цимбали, голос, банбори, прядка, шаманка; Павел Ладутько — гітара, голос; Артьом Губанов — конги, табла, голос; Алєксєй Тарасєвич — барабани; Бенджамін Коуп — кларнет, бубен, голос, магічна труба; танець.

Продаж квитків: "Мобі Дік" (ТК Бастилія, 2 поверх.) та "Rock-n-Roll" (ТРК МегаМолл, 2 поверх.)


Переглядів: 2892
Поширень: 0