У ніч з 24 на 25 червня 2017 року Вінниця долучиться до масштабного і найоригінальнішого українського кінофестивалю. В Молодіжному центрі на Театральній, 15 пройде ювілейна 20-а «Відкрита Ніч», таким чином наше місто долучиться до понад 60 українських міст та 10 країн світу, де одночасно відбуватимуться покази молодого українського кіно.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» заснований відомим режисером Михайлом Іллєнком у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно. За 20 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Олег Скрипка, Влад Троїцький, Юрій Щербак, Володимир Войтенко, Сергій Фоменко, Юрій Шевчук, Юрій Андрухович, Оксана Забужко та багато інших.

Новостворений молодіжний центр запрошує на кінофестиваль «Відкрита Ніч»

Особливість кінофестивалю – формат нічного показу (від 21:00 до 05:00 ранку), що транслюється на більш ніж півсотні різних майданчиків. У 2016 році «Відкрита Ніч» в режимі реального часу охопила 60 екранів у різних містах України та за її кордоном, в тому числі в 13 містах зони АТО та в 10 країнах світу. Фестиваль є некомерційним, а отже доступний для усіх.

Показ кінофестивалю «Відкрита Ніч. Дубль 20» у Вінниці відбудеться з 21:00 24 червня до 05:00 25 червня у новостворюваному Молодіжному центрі за адресою вул. Театральна, 15 (мінус перший поверх будівлі телекомпанії «Вінтера», під «космічним» муралом). Це унікальне місце зусиллями активних вінничан перетворюється на новий публічний простір для розвитку креативних ідей молоді через мистецтво, освіту, дозвілля та коворкінг.

Кураторка центру – депутатка Вінницької міської ради Світлана Ярова. Кінофестиваль «Відкрита Ніч» у Вінниці проходить за підтримки Департаменту культури Вінницької міської ради і Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

Новостворений молодіжний центр запрошує на кінофестиваль «Відкрита Ніч»

На відвідувачів чекатиме конкурсна добірка українського молодого кіно, а також позаконкурсна програма найцікавіших стрічок останніх років. Проходитиме смс-голосування на приз глядацьких симпатій, а в перервах глядачі матимуть змогу поділитися враженнями в окремій зоні гарячих напоїв.

Кілька порад для відвідувачів:

  • підвал Молодіжного центру достатньо прохолодний (близько 18 °С), тож радимо прихопити з собою ковдри або теплий одяг;
  • кількість сидінь обмежена, однак простору достатньо багато – тож є можливість розмістити каремати (частину надають організатори);
  • найкращий ефект справляє перегляд до самого ранку – адже, вийшовши з фестивалю, можна побачити чудовий світанок;
  • для тих, хто бажають долучитися до підготовки майданчика у якості волонтерів, просимо звертатися за телефоном 093 006 22 85.

Вхід на фестиваль БЕЗКОШТОВНИЙ!



Переглядів: 2754
Поширень: 0