На ковток ароматної кави та лавину драйвових пісень запрошує вінничан співачка Ольга Акулова та її Akula Band. Завітайте на великий вечір музики та кави 23 червня о 17.00 до МПМ «Зоря», щоб вдосталь насолодитись найякіснішою кавою у місті та послухати нових та старих пісень від креативної співачки та авторки.

Перший у Вінниці великий концерт «Кава і Шоколад» (за назвою хіта співачки) відбувся майже півтора року тому. За цей час музична команда Ольги розрослась і дружній колектив налічує вже дев’ять творчих одиниць, що називають себе Akula Band: вокал, тексти, музика, автор проекту – Ольга Акулова, ударні – Володимир Сироєжко, бас-гітара – Анатолій Дякон, гітара – Олег Прокопчук, клавішні – Олександр Заводовський, саксофон – Михайло Ямборчук, труба – Володимир Куліш, Євген Орлов, тромбон – Микола Даниленко.

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

«Чому Akula Band? Це сталось ніби жартома. Нас запитали як назвати гурт на афіші і назва прийшла сама собою. Ми думаємо зробити з цього фішку: "кул" у середині, букви А мов плавники... щось таке. Але спочатку перевіримо чи ця назва ніким не зайнята і зафіксуємо її за собою, – розповідає Акулова.

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

Вечір розпочнеться із смачного та цікавого: на площі перед «Зорею» буде організовано велику кавову феєрію. Вже після обіду 23 червня тут розпочнуться майстер-класи з розпису імбирного печива, водяної розмальовки ебру, малювання кавою. А головне кавові партнери свята обіцяють пригощати всіх найсмачнішими кавовими напоями зі свого арсеналу. Каву начаклують «Coffeelaktika» та «Чорна кішка Білий кіт», презенти та акції від «Жаркофф», «Філіжанка» та «Turman». Шоколадки та смаколики також будуть. Тож приходьте раніше, щоб насолодитись!

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

Одразу після пригощань всіх запросять до залу на сам концерт. Акулова та Бенд обіцяють свінг, джаз, потім ліричний блюз, закоханий рок, пікантні кавери, ніжну любовну лірику, громадянську лірику та шалений драйв! А ще буде шоколадно-кавова вікторина з призами.

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

У невеличкому інтерв’ю Ольга Акулова розповіла про свої пісні, старі і нові. На запитання скільки нових пісень було написано останнім часом співачка відповіла: «По перше це пісня, що найдовше народжувалась, пісня пам’яті Юрка Матущака. Таким чином я виконала свій моральний обов’язок перед загиблим другом. Взагалі, за цей час написало чимало авторських перекладів. Але, оскільки цей вечір тематичний, кавовий, то я не хочу, щоб вони у ній потонули. Але кілька буде. Один з них: Леонард Коен First We Take Manhattan. Це перший переклад який я дозволила собі переінакшити. Сам Коен казав у інтерв’ю, що вона написана була під враженням від актів тероризму. Тож я взяла ту емоцію і переклала її на сьогоднішні події в Україні, на переживання українців. У пісні: «Спочатку ми візьмемо Мангеттен, потім – Берлін», я ж співаю «Ми звільнимо Донбас, ми повернемо Крим». Це так само громадянська лірика, але вже суто наша. Мені вдалося зберегти образи з оригінальної пісні. Там є ще рядок «Вони засудили мене на 20 років туги», і я одразу пригадала наших героїв. В. Чорновіл, О. Сенцов, О. Кольченко, В. Стус, О.Тихий, Л. Лук’яненко, їх всіх  засуджували також на великі терміни ув’язнення. А далі у тексті «…щоб системи пав режим» - і це теж про сьогодення! Всі образи з цієї пісні я трансформувала і виклала під Україну.

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

Хочете знати, що надихає Ольгу Акулову? Кава і шоколад, звісно! Але не лише. «Після тріумфального квітневого концерту у Івано-Франківську, я прийшла до улюбленої кав’ярні, випила смачного какао і на емоційній хвилі написала одразу кілька пісень. Одна з таких пісень-перекладів це танго Шакіри «Objection», до речі воно існує англійською і іспанською, і у первинному, іспанському варіанті більш елегантні образи, тож я його взяла за основу. З того, що прозвучить: «Corazón Espinado» Карлоса Сантани, а також «All that jazz» з мюзиклу «Чикаго», вишукана, смачна, солодка річ». Отже, концерт оригінальних каверів згодом, а зараз нам пропонують посмакувати приємною кавою та чарівними піснями.

Кавово-шоколадна музика від Ольги Акулової та Akula Band

А тізер-виступом проекту «Кава і шоколад» стане невеличкий концерт на площі перед Вінницьким Універмагом вже у цю п’ятницю, 16 червня о 19.00. Це, до речі, буде перший концертний виступ на цьому майданчику, де віднедавна вечорами крутять кіно.

Вінничан запрошують на вечір кавово-шоколадної музики від Ольги Акулової та Akula Band

На місці можна буде смакувати кавою та шоколадом від закладів «Чорна кішка Білий кіт», «Франс.уа» та «AURA». Приходьте на ковток кави і завітайте на «Каву і шоколад», яких багато не буває.



Переглядів: 2761
Поширень: 0