37 пленерних робіт Ірини Кравченко експонуються зараз у Вінницькому обласному художньому музеї під спільною назвою «Сонячні зустрічі». Картини двох найулюбленіших жанрів художниці – квітковий натюрморт та ліричний пейзаж – створюють у виставковій залі неповторну ауру.

16 персональних виставок, 35 всеукраїнських, 7 міжнародних та 31 пленер – такий перелік творчої діяльності знаної художниці, членкині Національної спілки художників України. «В цьому році я побувала на 11 пленерах, останній з них, і найбільш пам’ятний, у Франції. Всі презентовані роботи були написані не у студії, і всі вони зроблені одразу, немає жодної, яку б я доробляла. Встигаю написати картину за годину-півтори праці на природі і все. Якщо намагатимусь потім краще її виписати, вийде вже не те», – розповідає про свою роботу живописниця.

У Вінницькому художньому музеї експонується виставка робіт Ірини Кравченко «Сонячні зустрічі»

Художниця обожнює пленери за можливість вчитись поєднанню фарб і форм у природи. Переважна більшість презентованих пейзажів написані в імпресіоністичному стилі під час участі в Репінському пленері – 2017 (м. Чугуєв) та Інтернаціональному Конкурсі пленерного великоформатного живопису у Франції.

У Вінницькому художньому музеї експонується виставка робіт Ірини Кравченко «Сонячні зустрічі»

«Щодня я встаю дуже рано, о 5 ранку, і зустрічаю сонце. Ранок я починаю біля води і замальовую відображення сонця у ній, це дає мені наснаги на весь день. Лише на цій виставці відображено 15 світанків у Чугуєві, 5 французьких світанків, світанки у Криму та на Закарпатті, і головне, що їх об’єднує – на них багато сонця», – розповідає про виставку авторка. «Сонячні зустрічі» експонуватимуться до 24 вересня.



Переглядів: 2454
Поширень: 0