Вчора ввечері з дому по Келецькій, 138 вже зняли підвісні люльки, на яких впродовж кількох тижнів працювали вінницькі художники. Мурал з назвою «Місто культури» вже фактично готовий і немає перехожих, які б не піднімали очей вгору милуючись новим твором вінницьких муралістів.

За два тижні, що художники працювали над цією роботою з цьогорічного проекту Vin-Mural, вони потерпали від погодних негараздів (частину намальованого змивало дощем, вітер не давав фарбам як слід лягти на поверхню), була низка технічних складнощів з пересувними люльками, траплялися негаразди із самопочуттям, тощо.

В процесі роботи суттєво змінився фон, на якому розташована центральна фігура балерини, що завмерла у класичній позиції арабеск. Спочатку фоном мав слугувати орнамент, але, за допомогою архітектора Тетяни Волошиної, допрацювали ескіз, на якому з’явились геометричні лінії та сходи, що надають зображенню глибини та перспективи.

Балерина на Келецькій

Автор ідеї муралу «Місто Культури» Олег Ходаков, автор ескізу Тетяна Волошина. Над виконанням проекту працювали: Олександр Марченко, Володимир Ходак, Ольга Гаєвик, Андрій Барчук (мультимедійний супровід), творчий куратор проекту О. Никитюк.

Балерина на КелецькійБалерина на Келецькій

З п’яти муралів, за які взялись художники цьогоріч, їм лишилось виконати останній – «Місто спорту» (Келецька, 132). Решта стінописів створені за це літо: «Слов’янка» i «Плiднiсть» (Миколи Амосова 28а) та «Спрямованiсть» (Князiв Корiатовичiв, 155). Всі роботи масштабні й видовищні.

Балерина на Келецькій

Отже, роботи над останнім муралом мають ось-ось розпочатись, адже часу до настання холодів у художників не так багато. «Місто спорту» має зображувати велосипедиста, що спускається по уявному серпантину. Маємо нагоду стати свідками того, як ескіз перетвориться на стінопис.



Переглядів: 3861
Поширень: 0