Можливо надворі ще достатньо зимно, але у галереї „ІнтерШик” уже буяють яскравими кольорами квіти – іриси, лілеї та орхідеї пишно цвітуть на шовковій поверхні робіт у техніці „батік” авторства майстрині Л. Бондар.

Людмила Бондар

Це уже четверта персональна виставка для Людмили Бондар. Складовими творчої освіти вінницької майстрині стали два навчальні художні заклади. Це - Одеське художнє училище ім. М.Б. Грекова, де вона майстерно опанувала техніку олійного живопису і Львівська Академія мистецтв, яка відкоректувала її власну мистецьку філософію. Поступово художницю все більше вабить легкість та прозорість акварелі, але саме звернувшись до техніки батіку, багатоколірного високохудожнього розпису на шовку, вона розкрила себе.

персональна виставка Людмили Бондар

Людмила шукає, імпровізує з матеріалом віртуозно поєднуючи з батіком шовкову вишивку. Мінливий, легкий, грайливий шовк дозволяє створити композиції, у яких вишивка відривається від поверхні зображення та набуває об’єму. Експериментує авторка і з технікою аплікації, яку збагачує елементами вишивки та іншими засобами виразності. Характер її робіт ніжний, мінливий і вишуканий, грайливо сяючий і вражаючий безліччю відтінків.

персональна виставка Людмили Бондар

Свою енергію, тепло та радість умілиця звикла виплескувати у своїх барвистих роботах, які є досить трудомісткими: на кожну роботу майстриня витрачає декілька місяців. Пані Людмила зізнається, що натхнення шукає у природі. Роботи її сповнені ніжністю весняних кольорів і спекою жаркого літа: тут кружляють безтурботні метелики і пишно квітнуть квіти. Якщо примружити очі, здається знаходишся серед неосяжного різнобарвного моря, можна уявити навіть запахи та звуки.

персональна виставка Людмили Бондар

Людмилі Бондар подарували багато живих квітів, але нев’янучими залишаться лиш ті, що зображені на її роботах, а значить кожен має змогу їх побачити, принаймні до останнього дня першого весняного місяця. Виставка триватиме у „Галереї ІнтерШик” до 31 березня, у будні з 10.00 до 20.00, у вихідні - з 11.00 до 18.00.


Переглядів: 8748
Поширень: 0