​У Вінниці пройшов вшосте Всеукраїнський дитячий конкурс пейзажу «Мій рідний край». Загалом надійшло 800 конкурсних робіт юних художників із 19 областей України. Роботи переможців можна буде побачити в середині листопада у холі Вінницької міської ради.

У своїх творчих роботах юні художники відобразили краєвиди та визначні місця міст, містечок і сіл, у яких вони народилися і проживають. Роботи дітьми виконані у різних техніках. За віковою ознакою учасників конкурсу було розподілено на три категорії: дитячу (від 8 до 10 років), середню (від 10 до 13 років), старшу (від 13 до 16 років).

Переможців визначили у кожній віковій категорії. Переможцями у дитячій віковій категорії ( від 08 до 10 років) стали Кугут Єва з міста Полтави з роботою «На подвір’ї» та Пенькова Аріна із Донецької області з картиною «Прийшла весна до нас у садочок. Персик зацвів».

У середній віковій категорії (від 10 до 13 років) перше місце розділили між собою Кураш Денис із міста Володимир-Волинський з картиною «Кораблик» та робота «Бабусине село» Куцар Єлизавети із Миколаєва. Серед учасників у старшій віковій категорії (від 13 до 16 років) перемогли картини «Моє промислове місто» Онищук Олександри, міста Кривий Ріг та «Рибалка» Орлюк Анни з міста Володимир-Волинський.

Гран-Прі конкурсу отримала творча робота «В полі» Женгури Анастасії, із міста Дніпро. Загалом обрали 19 переможців VIІ–го Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край». Вони будуть нагороджені дипломами департаменту культури міської ради та цінними призами.



Переглядів: 3538
Поширень: 0