На території історико-культурного заповідника «БУША», що в Ямпільському районі, 13 січня відбудеться урочисте відкриття мистецького проекту «Різдво в Буші».

В рамках святкування, проходитиме виставка творів народного мистецтва «З Різдвом Христовим», концерт за участі народних колективів усіх районів області, та святковий ярмарок «Різдвяні подарунки».

Сьогодні в ОДА під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення обласного мистецького проекту «Різдво в Буші».

«Новорічні свята від св. Миколая до Водохреща завжди наповнені духом народних культурно-мистецьких звичаїв, колядок, щедрівок, тож наш проект «Різдво в Буші» має проходити саме в такому ключі»,- підкреслив - повідомив Ігор Івасюк.

Концерт, виставки та майстер-класи - на Вінниччині відбудеться мистецький проект "Різдво в Буші"

Відтак, 13 січня, з 11 години ранку в с. Буша Ямпільського району на гостей проекту «Різдво в Буші» чекатимуть виставкові різдвяні світлиці від районів та ОТГ з вертепами та виробами народних умільців: прикрасами з природних матеріалів (глини, соломки, очерету, тіста, дерева, бісеру тощо).

Майстри народних ремесел запропонують гостям свята майстер-класи із гончарства, лозоплетіння, різьби по дереву, вишивки, бісероплетіння.

У різдвяному концерті, який триватиме до 15-ї години, плануються виступи фольклорних співочих та обрядових гуртів районів (ОТГ) з виконанням пісень та обрядів зимово-різдвяних свят – Різдва, Маланки,Василя, Водохреща.



Переглядів: 2643
Поширень: 0