15 січня,  у відділі мистецтв ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відбулося відкриття персональної фотовиставки Леоніда Шрайбікуса «Погляд АТО: 1000 облич».

На світлинах, які представлені на експозиції – учасники АТО з різних куточків України та навіть Грузії. Це десантники 95 бригади, воїни добровольчих батальйонів «Донбас», «Айдар», грузинського батальйону та інших підрозділів Збройних Сил України.

У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»

Мета виставки, що подорожує Україною – спонукати сучасників до роздумів над темою світоглядних цінностей, показати погляд людей, які пройшли пекло, героїзм та нескореність тих, хто захищав і захищає свою Вітчизну, нагадати всім, що боротьба за незалежність України триває. Окрім того, автори ставили собі за мету підняти авторитет захисника України та спонукати до патріотичного виховання підростаючого покоління. Саме завдяки нашим воїнам, які продовжують захищати вогневі рубежі на сході України, в тилу можливе мирне життя. Тож нині, всі українці мають об’єднати свої зусилля проти зовнішнього ворога та щоденно працювати на перемогу.

У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»

Фотовиставка є соціальним проектом, який передбачає створення календарів для бійців АТО. Погляд кожного з воїнів на фото є особливим та проникливим. У ньому – глибина душі та сила духу людини, яка відчула, що означає побувати на межі життя і смерті.

Захід відвідали понад 80 присутніх. Серед них волонтери, учасники АТО та члени їх родин, працівники та користувачі бібліотеки, журналісти.

У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»

Автором світлин став житомирянин, фотограф-аматор та волонтер Леонід Шрайбікус.

У Вінниці відкрилась фотовиставка «Погляд АТО: 1000 облич»

Долучились до організації проекту український поет, Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України, Національної спілки краєзнавців України Андрі́й Сте́белєв та заступник директора бібліотеки Лариса Сеник.

На завершення заходу автор світлин Леонід Шрайбікус подарував бібліотеці календар з фотопортретами бійців та книгу житомирського автора Ярослава Марищенко «Україна в війні» (з автографом ) – документально-художня проза про війну.



Переглядів: 2078
Поширень: 0