Чверть віку тому у вінницькому рок-клубі придумали святкувати 12 квітня (в цей день в 1954 році Bill Haley & His Comets записали знаменитий хіт "Rock Around the Clock") , як день День народження rock`n`roll (а). Захід прижився і отримав найнесподіваніші продовження. Можете собі уявити широту розуміння року як музики, якщо в один з років учасником фестивалю був ... муніципальний хор під керівництвом Гадзінського. А вже гостей з інших міст, які побували в цей весняний день у Вінниці, і не перелічити.

Головним організатором святкування дня народження rock`n`roll (а) за активної допомоги МакЛауд паба в Вінниці наразі є міський палац мистецтв.

Цього року організатори започаткували нову традицію — вони створили віртуальну Залу слави Вінницького rock`n`roll (у). Першим, хто потрапив до цієї зали став відомий композитор та співак Геннадій Білявський. Народився 12 квітня в один день з rock`n`roll. Широко відомий як автор величальника Вінниці. У 1997 році запропонував створити при міському палаці мистецтв майстерню естрадного мистецтва і довгий час очолював її.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

Другими зірку отриамли Олексі Порошин та гурт “Ювентус”. Гурт був створений в кінці 70-х в Вінницькому медичному інституті. В різні часи до нього крім Олексія входили Валерій Дятлов, Олександр «Писаний» Клименко, Олександр Поляруш, Олександр «Зюня» Юрчак, Алик Дмитрук. Гурт перший серед вінницьких колективів мав виступи за кордоном у Болгарії.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

Третіми Сергій Новіков та культовий гурт “Пластилін” кінця 80-х та 90-х років минулого століття. Переможець, лауреат та дипломант численних конкурсів та фестивалів.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

Четверті — гурт “Краски” . Дебютували під назвою "ДВП" на другому фестивалі 1988 року у Вінниці. Були одними із перших вінницьких гуртів, які зняли відеокліп. Довгий час барабанщик гурту Андрій Зирянов займав пост президента Вінницького рок-клубу. Саме за його головування почали щорічно святкувати народження rock`n`roll.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

В першу п'ятірку також потрапив широко відомий представник металевого напрямку гурт “Reactor”, який був створений у 1988 році. Гурт записав 8 альбомів і мав значний вплив на становлення стилю індастріал.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

Шоста зірка дісталась дискотечному гурту “Рок-машина”, який свого часу став провокатором та каталізатором рок-руху у Вінниці.

У Вінниці відзначили день народження rock'n'roll

Дійство внесення до Зали слави розпочалося з виступу юних артистів зразкової майстерні естрадного мистецтва “Зоряна мрія”. Викладачі Ірина Воєна та Віра Майборода представили своїх вихованців Макса Тріску, Євгена Мельника, Любов Орищук та Дарину Красновецьку, які виконали широковідомі музичні хіти за акомпанементу гурту “Sunrise”. Продовжили шоу ветерани з тріо “Тотус”, в якому брав участь колишній учасник гурту “Ювентус” Олександр Юрчак. А завершували свято феєричний Богдан Совик зі своїми оновленим “OWL” та гості з житомирського кавер бенду “BlackPocket”.



Переглядів: 3821
Поширень: 0