Відбірковий конкурс у м. Вінниця 14 травня 2010 р.
у
Концертному залі „Плеяда” Вінницької обласної філармонії
(м. Вінниця, Хмельницьке шосе,7)
початок о 9:00 годині

Ваша перепустка на фестиваль – три пісні українською мовою та оригінальне творче обличчя!
І жодних вступних внесків!!!

Конкурс проводиться за музичними жанрами:
поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична та інша музика, український автентичний фольклор

У 2011 році відбудеться ХІІ Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», котрий протягом своєї діяльності сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради.

У 2010 році з березня по грудень, згідно з Планом роботи Міністерств України: культури і туризму, освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту по всій Україні відбудуться 27 відбіркових конкурсів ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2011». Переможці отримають право виступати у фіналі фестивалю.

Вінницький обласний відбірковий конкурс відбудеться 14 травня 2010 р. у концертному залі „Плеяда” Вінницької обласної філармонія (Хмельницьке шосе, 7).

Спільно з Дирекцією фестивалю, підготовкою і проведенням 27 відбіркових конкурсів займаються управління культури і туризму, у справах сім’ї та молоді, освіти і науки, центри народної творчості облдержадміністрацій, Київської й Севастопольської міськдержадміністрацій, Міністерства АР Крим.

Мета конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсах не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

Загальна кількість конкурсантів становитиме понад 4 тис. виконавців з усієї України. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл. Спеціально для участі у конкурсах буде створено і виконано бл. 6 тис. нових пісень українською мовою.

Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична та інша музика, український автентичний фольклор. На кожному конкурсі відбираються переможці, а також декілька резервістів, котрі отримують право виступити на заключному етапі фестивалю та представити свій регіон на всеукраїнському рівні.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості.

Фактично, фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них: Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Руслана, Сестри Тельнюк, “Кому вниз”, “Брати Гадюкіни”, “ВВ”, “Скрябін”, “Піккардійська терція”, “Тартак”, “Танок на майдані Конго” та багато інших.

Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ
у Вінницький обласний центр народної творчості
(м. Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 33, поверх 1, методичний відділ)
тел. 35-62-52, 35-93-60
ел. адреса для отримання форм заявок: vinс[email protected]
Заявки та анкети також можна заповнити у районних і міських відділах культури.
Форми заявок та анкет можна отримати і в районних й міських відділах у справах сім’ї та молоді, освіти і науки

Дирекція фестивалю «Червона рута»
01033, м.Київ - 33, а/с 50, тел. (091) 307-30-52, (066) 880-38-32
електронна адреса: [email protected]; сайт: www.chervonaruta.info


Переглядів: 3432
Поширень: 0