ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

2010 рік дарує слухачам VІІІ-й Міжнародний фестиваль П.І.Чайковського та Н.Ф. фон Мекк, що уже вдруге урочисто відкривається у День Європи грандіозним концертом Вінницького академічного камерного хору «Вінниця» та симфонічного оркестру Тернопільської філармонії за участю солістів Київського академічного музичного театру дітей та юнацтва на сцені Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.Садовського.

Справжнє мистецтво вимагає всього життя. Благородне піклування баронеси Надії Філаретівни фон Мекк стало великою моральною та матеріальною підтримкою композитору у час скрути. Невідомо, як би склалася подальша доля генія російської музики без цієї благословенної допомоги, яку він із вдячністю прийняв.

З того травневого дня 1993 року, коли два крила фестивалю – благородство Н.Ф. фон Мекк та музика геніального композитора – вперше подарували вінничанам низку концертів із творів Чайковського, минуло 17 років.

Протягом усіх років існування цього музичного форуму вінничани тепло приймали музикантів з Росії, Білорусі, Польщі, Франції, Китаю, Швейцарії, Японії, Німеччини, Угорщини, США, Ізраїлю, а також із різних міст України.

Цьогоріч організатори запросили виконавців із Польщі, Німеччини, Росії, Китаю та запланували ряд концертів провідних вінницьких колективів (академічний камерний хор «Вінниця» та камерний оркестр «Арката»).

Духовному настрою фестивалю сприятимуть вечори органної музики, які відбуватимуться у костьолах Вінниці та Гнівані.

Щороку організатори фестивалю шукають нові можливості та ідеї для того, щоб зробити його унікальним, цікавим та насиченим. Впевнені, що у розмаїтті музики та виконавців VІІІ-го Міжнародного фестивалю навіть найвибагливіший слухач зможе відшукати саме ті моменти, що змушують хвилюватися та поринати у безмежжя високого мистецтва.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ


Переглядів: 2676
Поширень: 0