м. Вінниця в мікрорайоні Сабарів, майдан біля причалу та скель

ОРГАНІЗАТОР ФЕСТИВАЛЮЮ
Вінницький Козацький полк імені Івана Богуна.

Ідея
В основі свята Козацька Модель суспільного устрою. Кожен регіон буде представлений своєю козацькою сотнею, які разом утворять поселення на кшталт Запорізької Січі. Козацька форма демократії розглядається, як можлива модель державного устрою. 

НАПОВНЕННЯ
Фестиваль триватиме два дні з 19 по 20 червня 2010 року.

Представники сучасної козацької громади з різних регіонів країни отаборяться курінями та відновлять всі правові, культурні та побутові звичаї Січі й продемонструють козацьку зброю в дії.

До Вашої уваги будуть запропоновані безкоштовні майстер-класи з бойових козацьких мистецтв, духовних практик, інтелектуально-екстримальна гра (квест), змагання з боротьби на руках, силове жонглювання, шоу вогнів.

Майстри народних ремесел розгорнуть ярмарок та безкоштовні школи з прадавнього та сучасного декоративно-прикладного мистецтва: вишивка, витинанка, гончарство, ковальство та багато іншого.

Відбудеться фестиваль борщу. Гості свята частуватимуться національними стравами.

Під час дійства виступатимуть українські етно-гурти та народні колективи, буде розгорнуто експрес-школу народного танцю, влаштовані кінні прогулянки, сплави Бугом, а також екскурсії.

Міжнародного статусу фестивалю, нададуть гості з Польщі, Болгарії, Білорусі, Кубані та інших країн. Серед запрошених – Президент федерації України з бойового спасу Олександр Притула, Президент федерації України з гирьового спорту Юрій Щербина, клуб історичної реконструкції м. Львів товариство «Кіш».

Кульмінаційна частина Фестивалю - Купальське Дійство з відтворенням прадавнього звичаю видобування Живого Вогню.

Дрес-код:
Українське народне вбрання або наявність його елементів.
Також буде можливе придбання етно-одягу та аксесуарів безпосередньо при вході на фестиваль.

Незабутні враження від перебування в осяйному дусі Української етнокультури, Козацький колорит, спів бандури і зачарування містерією Купальського дійства залишаться з Вами назавжди.

Детальніше:
www.festival.vn.ua


Переглядів: 5169
Поширень: 0