Організатори кожного року намагаються підібрати концертні програми виконавців таким чином, щоби окрім чудової джазової музики загалом глядачам була представлена певна грань цього музичного жанру.

Так на XV-му будуть широко представлені джазовий вокал та перкусійне мистецтво. Майже кожен виступ продемонструє можливості найзагадковішого і найдосконалішого інструменту – людського голосу. В кожному проекті цього фестивалю його звучання буде різним, особливим та неповторним.

Буде продемонстровано увесь можливий спектр мистецтва гри на ударних інструментах. Кульмінацією фестивального дійства стане виступ зірки світового джазу – легендарного барабанщика Ела Фостера (США).

Вперше на фестивалі прозвучать народні арабські інструменти такі, як уд (ud) і канун (kanoun). Музиканти з Тунісу продемонструють їхні можливості та звучання, що є певною екзотикою для поціновувачів джазової музики.

Також цей фестиваль, як і прийдешні, не обійдеться без прем’єр. Однією з них буде проект «Junior Jazz» у виконанні юних вінницьких вокалістів і муніципального оркестру «ВінБенд». Маленькі подільські зірочки у супроводі професіоналів високого класу продемонструють джазові стандарти на сцені міжнародного фестивалю.

Організатори цього року розширили звичну формулу побудови фестивалю (одна країна – один проект), за якою він проводився останні десять років. І перетворили його у справжній калейдоскоп з країн, культур і традицій. Так, на XV-му гратимуть музиканти з Польщі та Тунісу (група Amine and Hamza), Канади і Данії (тріо Сієни Дален). Тріо Шахаба Толуї (Іран - Чехія - Словакія), квартет Шенгетаї (Зімбабве-Франція) і квартет Ела Фостера (США - Ізраїль). На шести фестивальних концертах буде представлено музикантів з тринадцяти країн світу, яких об’єднує велика музика – ДЖАЗ.

Збереглася і розширилася співпраця з генеральним телевізійним партнером фестивалю – Вінницькою обласною державною телерадіокомпанією «ВІНТЕРА». З 25 вересня стартує «Джазовий тиждень на ВДТ-6» в якому глядачі побачать кращих джазових виконавців минулих фестивалів. А кожного вечора впродовж семи днів будуть демонструватися концерти XV фестивалю. Таким чином, завдяки телебаченню, свято музики буде тривати цілий тиждень!

Як завжди організатори в цей непростий час зуміли не лише зберегти чітку форму проведення і високий міжнародний статус фестивалю, але і дотримались головних принципів проведення «Міжнародних днів джазової музики» - демократичність та загальнодоступність. З 6-го вересня замовити запрошення можна за телефоном 690-025.

Програма фестивалю у розділі Афіша.

Детальна інформація на сайті фестивалю www.jazz.vn.ua.

Організатори фестивалю:

  • Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля;
  • Вінницька обласна філармонія.

За підтримки:

  • Вінницької обласної державної адміністрації;
  • Вінницької обласної Ради;
  • Вінницької міської ради;
  • Посольства США в Україні;
  • Польського інституту в Києві;
  • асоціації «Jazz Danmark» (Данія);
  • французького інституту в Бухаресті.

Cлужба замовлень запрошень на фестиваль

Час роботи служби:
з 10.00 до 19.00 з перервою з 13.00 до 14.00
щоденно без вихідних.

Для того, щоб оформити попереднє замовлення Вам необхідно зателефонувати за номером
(+ 380 432) 690-025

і залишити наступні дані:

  • прізвище
  • ім\'я
  • контактний номер
  • кількість необхідних Вам запрошень.


Переглядів: 3524
Поширень: 0