Розпочався він з проекту «Хіти світового скрипальського репертуару». Вінницькі поціновувачі класичної музики насолоджувалисьитись шедеврами всесвітньовідомих композиторів, Мендельсона, Вівальді, Чайковського та Брамса. Їх виконали, спеціально запрошені на цю подію, солістки Львівської Національної філармонії. Скрипаль - Лідія Футорська та піаністка Марьяна Гуменська. В планах салону мистецтв - проведення ще ряду концертів із запрошенням відомих українських та зарубіжних виконавців.

Яскравою за змістом та гармонійною за звучанням традицією стало проведення концертів класичної музики в стінах художнього музею Вінниці. А все завдяки Наталі Владленовні Безбах. Саме вона щомісяця організовує приїзд у Вінницю унікальних обдарованих виконавців і наповнює зали музею музикою, яка надихає та живить.

Чудовим обрамленням до раритетної експозиції музею цього разу звучали кабінетний рояль Weinbach під пальцями Маріани Гумецької та чистий голос скрипки, що оживала в руках у Лідії Футорської. Дівчата – лауреатки багатьох міжнародних конкурсів, багато гастролюють (як разом так і окремо), та все частіше за кордонами нашої держави: їх охоче слухають у Австрії, Німеччині, Польщі, Швейцарії, Італії та інших країн Європи. І все ж у Вінниці вони уже не вперше та мають тут своїх відданих прихильників.

У салоні мистецтв художнього музею стартував новий концертний сезон

Чарівні панянки-львів’янки, розпочинали сезон проекту «Хіти з світового скрипкового репертуару», улюбленими багатьма п’єсами Вівальді та Чайковського. Артистизм та чарівливість виконавиць чудово гармоніювала з лірикою прекрасних творів. Несподіваним сюрпризом став програш Крайслерівських «Мук кохання» та «Радості кохання», коли пані Лідія, відклавши скрипку, запросила до танцю одного з слухачів задля декількох турів вальсу. А потім звучали темпераментний «Угорський танець» Й. Брамса, скрипковий концерт Ф. Мендельсона, пристрасне танго І. Альбеніса та, обожнюваний публікою, витончений твір К.Сен-Санса «Інтродукція і рондо-каприччіозо».

Віртуозна виконавська майстерність та щирі посмішки музиканток привели у захват всіх та кожного. Дівчатам завзято аплодувала вдячна публіка, що щільно заповнила невеличкий зал музею. Приємно, коли свіжий вітер в особі таких виконавиць вривається в буденну метушню життя. Надзвичайно тішить і той факт, що зовсім скоро салон мистецтв художнього музею знову запросить своїх друзів на вечір з чудесною музикою.


Переглядів: 4297
Поширень: 0