Українсько-британський проект «Dark Patrick» у «Порталі»На концерті у руках двох молодих талановитих людей звучатимуть такі інструменти як ірландська волинка, австрійська колісна ліра, бойран, вістли, українська старосвітська бандура в поєднанні з клавішними і губної гармонікою. Вони співатимуть українських, шотландських, ірландських (включаючи Sean Nos - мистецтво акапельного співу в старовинному стилі) пісень, а також виконуватимуть власні композиції.

Склад гурту «Dark Patrick»: Ева Пурпуровська (Україна) – вокал, старосвітська бандура, колісна ліра, бойран, клавішні та Пол Чілтон (Велика Британія) – uilleann pipes (ірландська волинка), вістли, губна гармоніка, клавішні. Старовинні медитативні ліричні мелодії у їх виконанні зачаровують, змушуючи вслухатися, та тут же їх змінює драйв завзятих ритмів, який спонукує пуститися в танок. «Dark Patrick» представляє нове та живе мистецтво, зберігаючи при цьому непідробне благоговіння перед історією фолк-музики та традиційними музичними інструментами.

Назву гуртові дав герой ірландських легенд, мудрий і добрий, він вважав за щастя допомагати людям, а Темним його прозвали за те, що жив він глибинці, далеко в горах. У музиці «Dark Patrick» знайдуться елементи етно і ембієнту, але набагато важливіше розчути в ній нотку щирих емоцій і відчути серцем чарівні ритми, які дійшли до нашого часу з глибини століть.

Бажаючі почути цікаву музику запрошуються до к/з «Ультра» 9 жовтня на 20.00.


Переглядів: 5836
Поширень: 0