Центр «Барви України» було створено у 2001р. Від самого початку його метою було розкриття творчих здібностей обдарованих дітей, збереження та розвиток оригінальності творчого мислення кожної дитини та підлітка. Нинішні викладачі - професійні художники Світлана Телець (живописець), Олена Кізімова (художній текстиль), Наталя Сьома (декоративно-ужиткове мистецтво) та Іван Тесленко (соломка). Навчаючи основ образотворчої грамоти та традиційних ремесел, вони в той же час надають дитині можливість виразити себе у найсміливіших експериментах.

Персональні виставки, дипломи, гран-призи на міжнародних, Всеукраїнських, обласних вернісажах стали звичними досягненнями для вихованців дитячо-молодіжного Центру "Барви України". Митці дають юним колегам не тільки академічні знання, але й заохочують їх до сміливих експериментів у живопису, графіці, декоративно-ужитковому напрямах. У центрі «БарвиУкраїни» молодь навчається, спілкується, розкриває свої таланти. Підхід до викладання у "Барвах України" дуже цікавий і ефективний, він спрямований на розкриття внутрішнього світу кожної дитини. Викладачі центру не нав\'язують якихось догм учням, а сприяють їх емоційному самовираженню.

Окрім вирішення суто творчих завдань, центр проводить активну виставкову та конкурсну діяльність, за плечима його студійців персональні та групові виставки, призові місця на обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах, участь у пленерах. Учні Центру «Барви України» є, зокрема, частими експонентами та стипендіатами президентського фонду Леоніда Кучми «Україна». Завдяки цьому навіть наймолодші вихованці вже добре відомі за межами міста й області.

До експозиції ювілейної виставки «Нам - 10 років!» увійдуть роботи вчителів та кращих учнів центру. В рамках відкриття відбудеться також презентація альбому, виданого спеціально до ювілею, який розповідає про історію центру та знайомить з його викладачами та вихованцями.

Виставка триватиме з 21 жовтня по 3 листопада у Регіональному Центрі Сучасного Мистецтва «Арт-Шик». Будні: з 10:00 до 20:00, вихідні: з 11:00 до 18:00.


Переглядів: 3427
Поширень: 0