18 листопада дивовижно багатогранний художник з Ужгорода Артур Тиводар презентував чергову виставку своїх робіт вінничанам у Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик».

Артур ТиводарАртур Тиводар стає гостем галереї «Арт-Шик» вже не вперше. Свої дивовижні нестандартні роботи художник демонстрував вінничанам вже вісім разів і кожного разу йому є чим здивувати та порадувати поважну публіку. Адже Тиводар належить до того вузького кола митців, роботи яких, побачивши один раз, запам\'ятовуєш на все життя, вони обов\'язково залишають у душі глибокий слід.

На художника Артур ніколи не вчився, а став ним за велінням душі, можливо тому його твори з різних матеріалів так оригінальні і привабливі. Несподіване і фантастично віртуозне поєднання шкіри і каменів - ось візитна картка художника. У його творчості взагалі багато символів і знаків які цікаво знаходити і аналізувати. Все в світі його картин крутиться навколо Людини, Всесвіту, Вічності.

У Тиводара на полотні співіснують такі матеріали як різні види шкір, всілякі напівкоштовні камені, наприклад, агат, сердолік, кришталь, малахіт. Дивовижним чином в полотно вплітаються невеличке дзеркальце, яке робить споглядача учасником картини, або навіть механізм електронного годинника, що рахує секунди вічності. Такі речі надають роботам художника значення інсталяцій.

Над однією картиною художник працює від кількох днів до місяця: іноді концепцію майбутнього шедевра йому диктує зріз каменю, іноді - навпаки, вже до готового сюжету підбирається самоцвіт. Своїми роботами майстер демонструє, що твір мистецтва можна створити з чого завгодно, маючи лише здібності й бажання. Художник не обмежується лише однією технікою. Є у нього і пейзажі, виконані у традиційному олійному живописі на полотні і канонічний іконопис темперою на дерев’яній основі.

Тиводар - Вход Господень в Иерусалим

Артур Тиводар народився 1963 р. у с. Тересва Закарпатської області. Як митець сформувався у майстерні народного художника України Івана Михайловича Шутєва. Виставкова діяльність автора розпочалась у 1990 р. Перша персональна виставка художника відбулася в Ужгороді. Відтоді він мав вже понад півтора десятка виставок у багатьох містах України. До нинішньої експозиції увійшло понад 20 робіт, виконаних, переважно, у 2010р.

Роботи Артура Тиводара повні філософського і духовного змісту, поруч з ними відчуваєш гармонію і спокій. Ціла серія його творів присвячена осмисленню різних релігій. Художник пише ікони в класичній манері візантійської школи, а також безтурботні медитативні пейзажі олією. Талант цього майстра справді багатогранний.

Суть енергій Артура Тиводара на цей раз буде укладена у формулу «Е2 - ∞», таку назву і носить ця виставка. Насолоджуватися самобутніми роботами митця можна буде аж до настання першого місяця зими.


Переглядів: 6551
Поширень: 0