МузЕнтропіяЗа шість років існування цей загал альтернативної музики став однією з знакових культурних подій на зимових подільських теренах. Таким чином через мистецтво гурт волонтерів, що об\'єднався навколо молодіжної громадської організації «Наше Поділля» намагається прищепити вінницькій молодіжній спільноті ідеї соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

Цікавою фішкою заходу завжди були спеціально запрошені ведучі. Минулого року подія була присвячена покинутим на вулицях наших міст домашнім тваринам. А ведучою була модна українська письменниця, співачка та журналістка Іре́на Ка́рпа зі своїм, підібраним на київських вулицях, симпатичним псом.

Цього разу захід проводили під гаслом «Чути серцем». Надзавданням організаторів було зібрати кошти для придбання медичного обладнання дітям з вадами слуху. Заради цієї високої мети до вінницьких гуртів на гостину завітали їх колеги з інших міст нашої держави. Наперед скажу, що ті, хто не злякався погоди і полишити теплі домівки, не пошкодували за тим. Це варто було зробити вже за для того, щоб поспілкуватися з цьогорічної ведучим «Музентропії», солістом легендарного гурту «Тартак» і просто афігенним чуваком Сашком Положинським. Незважаючи на свій зірковий статус, автор заклику "УКРАЇНО, ЗАБИВАЙ!" протягом всього концерту не втомлювався підтримувати високий тонус заходу та розповідати про благодійність і про тих, хто до цього причетний.

Відкривали фестиваль новачки з Вінниці, гурт «Санні Брайт». Ще досить зелені музиканти трохи перехвилювалися перед виступом, що не могло не вплинути на якість виконання. Та все ж публіка цього разу була доброю і «Санні Брайт» знайшли свою долю прихильності присутніх.

Другими виступали земляки Положинського, луччани з «Фіолету». Весело стрибав соліст, хотілось би, щоб так стрибали і в залі.

МузЕнтропія

Наступними були черкаські етно-альтернативщики з гурту «Варка». Гарний дівочий вокал був дещо мінімізований наслідками банальної застуди себто самої Варки.

Ось настала черга галичан «К402» зі Львова. Зарядили так, що люди в залі нарешті почали хоч трохи рухатись. Додали вогню, перетнувши екватор, київська «Гапочка». Потішили фанів крутими пісеньками. Зала навіть почала вигукувати назви улюблених пісень з їх репертуару.

За киянами знову на сцену вийшли наші земляки, які недавно успішно представляли вінницьку рок сцену на телепередачі «Свіжа кров». Мова про гурт «Серце Дженіфер». Хлопаки видалися дуже веселим з себе та трішки попсовенький . Чесно, чекала, що у зали буде бурхливіша реакція на своїх, але, як відомо - не має пророків у Вітчизні. Проте більшість глядачів таки не залишилась байдужими до дещо епатованої манери вокаліста "сердечних" Олега Пилипенка.

Далі по списку був дніпродзержинський гурт «Факультет». Класні, але теперішня солістка, як на мене, трохи не дотягувала.
Завершували захід хедлайнери з Херсону «Роллікс». Ну, просто бомбезний гурт, який своєю драйвовою музикою перекрив всі попередні мінуси і залишив тільки найпозитивніші враження про вечір! На сам кінець ще й підготували сюрприз: заспівали пісню з Сашком Положинським. Респект!
Як сказав соліст «Ролліксу» Дмитро Ігнатов: «Якшо ви спітніли, значить концерт пройшов вдало». Тому велике-велике дякую організаторам, "Зорі", ведучому і всім гуртам за мою веселу юність.

Фотоматеріали Ольги  Зубішеної
Більше тут:
http://picasaweb.google.com/Zarybun4uk/2010?authkey=Gv1sRgCLny0ea6tv-1Gw#.

 


Переглядів: 3894
Поширень: 0