Заслужені артисти України Герман Сафонов та Олена СтроганЗаслужені артисти України Герман Сафонов (скрипка) та Олена Строган (фортепіано) у супроводі Академічного камерного оркестру «Арката» виступатимуть у Вінницькій обласній філармонії 3 лютого.

Критики називають дует Сафонов-Строган яскравим явищем не тільки української, а й світової сцени - справжньою творчою силою. На звичайних слухачів, музика у виконанні цього дуету справляє дійсно сильне враження, змушує відчувати і співпереживати.

Музичне обдарування артистів яскраво виявилось з юних літ: вони навчалися у Київській спеціальній музичній школі ім. М. Лисенка для особливо обдарованих дітей, а у 1989 р. закінчили Національну музичну Академію України. У 1996 р. молоді музиканти студіювали в Академії Менухіна (Швейцарія).

Дует Г.Сафонов-О.Строган почав концертувати у 1994 році і досить швидко став відомим. У 2002 р. їм присвоєно звання заслужених артистів України. Технічна досконалість гри, тонке й органічне відчуття ансамблевості (можливо, цьому сприяє й те, що вони подружжя) одразу ж зачаровують слухача, навіть не обізнаного з музикою. А для професіоналів їхнє мистецтво розкриває нові виміри у світі звуків, нове осмислення музичної форми. І головне - їх концертні виступи несуть енергетику високої духовної сили, магнетичну красу гармоній і досконалість класичних співзвуч.

Також артистів вирізняє глибоко продуманий відбір репертуару з найбільш яскравих творів світової музики минулого й сучасності, концептуальне самобутнє рішення художньої ідеї, нетрадиційна інтерпретація загальновідомих шедеврів, які в їх виконанні набувають сучасного емоційно-філософського наповнення та нового інтелектуального змісту.

Герман Сафонов та Олена Строган ведуть активну концертну діяльність, виступають на центральних каналах Національного телебачення та радіо. Дует є першим в Україні виконавцем творів таких композиторів, як Ч.Айвз, Й.Квандал, Е.Кшенек, а також сучасних українських авторів. Музиканти беруть участь у багатьох музичних фестивалях: «КиївМузикФест», «Музичні діалоги», «Музичні прем’єри сезону» (Україна), «Загребський фестиваль», «Apollonia» (Болгарія), «Фестиваль К.Шимановського» (Закопане). Артисти з великим успіхом гастролювали у Польщі, Хорватії, Болгарії, Німеччині, Італії, Швейцарії, Франції.

Перше відділення вінницького концерту сольне. Тут прозвучать «Соната F-Dur №7» Й. Гайдна, «Соната E-moll (KV-304)» В.А. Моцарта та «Соната №4, ор.23, A-moll» Л.Бетховена. У другому відділенні разом з «Аркатою» солісти виконають «Сонату A-Dur» С.Франка та «Концерт для скрипки з оркестром A-dur Hob VIIA-3» Й.Гайдна.

Насолодитися класичною музикою філармонія запрошує 3 лютого о 18.30. Подробиці про квитки та їх вартість можна дізнатися за телефонами 66-13-50 та 66-06-91.


Переглядів: 3568
Поширень: 0