"Авангард. Класика. Джаз". Усі концерти фестивалю з 24 лютого по перше березня о 18.30 пройдуть у залі Вінницької обласної філармонії.

- Перший сюрприз чекає вінничан вже на відкритті Форуму, - розповідає арт-директор фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель. - За участю національного ансамблю "Київська Камерата" та плеяди відомих солістів пройде творчий вечір "Концерт авторських прем\'єр" живої легенди українського сучасного мистецтва Євгена Станковича, приїзд якого стане справді незабутньою подією у культурному житті Вінниці.

У четвер, 24 лютого, вінничани будуть насолоджуватися медитативною елегією "Камерна симфонія №10 ("Dictum - 2") для фортепіано й струнних, мелодійним опусом "Українська поема" для скрипки та оркестру, мрійливою "Гірською легендою" для альта та струнних, написаною ще у 1971 році "Сюїтою для струнного оркестру" та неочікуваною "Opera Rustici" на вірші Бориса Олійника для сопрано, баритона та камерного оркестру.

У п\'ятницю, 25 лютого, ексклюзивний концерт духовної музики українських та польських композиторів городянам презентують земляки - Академічний муніципальний камерний хор "Вінниця", художній керівник та диригент якого - народний артист України Віталій Газінський. У виконанні вінницьких артистів прозвучать твори Ганни Гаврилець, Петра Чеснокова, Ірини Денісової, Ральфа Мануеля, Геннадія Білявського, Франциса Пуленка, Ф. Грубера, Лесі Дичко, Богдана Сегіна, Валентини Польової та Ромуальда Твардовськи.

Один з найцікавіших концертів цьогорічного фестивалю пройде у суботу, 26 лютого. У рамках проекту "Поза межами жанрів" відбудеться справжній "Камерний марафон", під час чотирьох відділень якого учасники поєднають, здавалося б, зовсім несумісні напрями музичного мистецтва. Стартує марафон програмою для флейти соло, яку запропонував молодий, але уже добре знаний київський флейтист Сергій Вілка. Опісля разом із колегами по ансамблю Nostri Temporis він представить прем\'єрне виконань творів відомих польських композиторів: талановитого органіста Даріуша Пшебельського, випускника Краківської музичної академії та штутгартської Staatliche Musikhochschule Кароля Непельського і володарки ступеня "Master of Arts" консерваторії Роттердаму Катажини Швед. Закриє марафон проект "Шопен. Транскрипції часу", у якому поєдналась шопенівська драматургія і витонченість із сучасною калейдоскопічністю і винахідливістю, єдність стилю великого польського романтика і полістилістична гра молодих авторів нашого часу.

- Я особисто слухала цей проект, отримала багато вражень і знаю, що з величезним успіхом він був презентований у Львові та Києві! - додає Ірина Френкель. - А додатковим сюрпризом для вінничан стануть безкоштовні майстер-класи учасників ансамблю "Nostri Temporis", які у суботу о 10.00 усіх чекатимуть в залі училища культури і мистецтв.

На знак тісної співпраці зі львівськими музикантами, у неділю, 27 лютого, у Вінниці пройде творчий вечір відомої на Заході композиторки Богдани Фроляк. Презентувати її найкращі твори буде львівський камерний хор "Глорія", україно-швейцарський молодіжний оркестр International New Symphony Orchestra та диригент - заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп.

Прем\'єрою спецпроекту "Гершвін та його епоха" на честь свого трьохріччя у понеділок, 28 лютого, порадує публіку муніципальний оркестр "ВінБенд". В оригінальному варіанті за участю соліста Львівської державної філармонії, піаніста Мирослава Драгана оркестр вперше в Україні виконає знамениту "Блакитну рапсодію".

А фінішує Форум у вівторок, першого березня, концертом одного з найвиразніших польських джазових колективів The light. Проект поєднує елементи багатьох музичних традицій, таких як free jazz, сучасна класика та фольклор різних культур. А останні пошуки The light спрямовані головним чином у напрямку сакральної музики, з детальною розробкою індійської музики, яка має здібність вводити слухачів до глибокого медитативного трансу.

Замовити запрошення на концерти Х Форуму "Барви музики ХХ сторіччя. Авангард. Класика. Джаз" ви можете за телефонами: 691-731 та 660-691.

Більше інформації на сайті: www.barvy.vn.ua


Переглядів: 3842
Поширень: 0