Нинішній «Аперитив-Тур» - це коктейль, в якому вперше поєднані мотиви з їхніх попередніх спільних проектів: «Самогон» і «Цинамон». Це комбінований мікс, що збуджує бажання дочекатися останнього, найдивнішого альбому трилогії Андруховича-Карбідо – «Абсент», який твориться саме зараз. Фрагменти з нього, можливо, будуть вперше представлені під час Аперитив-Туру.

- На шляху до нашого третього альбому «Абсент» ми вирішили зіграти кілька концертів, що явили б собою своєрідний зе бест із двох попередніх, - говорить про проект Юрій Андрухович, - Саме з такою програмою ми виступили в Берліні у вересні минулого року, і це сподобалося не тільки нам, але й численній публіці. Квітневі концерти в Україні дають змогу вписати до згаданого зе бесту ще й кілька абсолютних прем\'єр. Таким чином буде вперше означено всю трилогію.

Назва туру, «Аперитив», натякає на вступне або первісне дійство і римується з «а перед тим...».

- Не прагнучи якось особливо догодити співвітчизникам, я все ж повинен визнати, що саме в Україні наші концерти відбуваються найживіше, найчистіше і найінтенсивніше. Тому всі ми з величезною радістю кидаємося в цей складний простір.

Проект українського письменника Юрія Андруховича, створюваний ним у співпраці з музикантами Кarbido, вперше отримав українську підтримку, яку надав Фонд мецената Петра Порошенка. Діяльність Фонду Петра Порошенка, заснованого в 1998 році, не обмежується територією, державою, нацією чи окремою релігією. Розуміючи прагнення людини до пізнання та самовдосконалення, Фонд Петра Порошенка робить все для того, щоб кожен українець мав вільний доступ до джерел світових знань та на власний розсуд формував свій світогляд. У лютому-березні фонд підтримав грандіозні концерти оперного співака Дмитра Хворостовського, нині – виступає меценатом туру Андруховича та гурту Кarbido

Проект також традиційно підтримує Польський Інститут у Києві.

Дофінансування надано за рахунок коштів Національного Центру Культури (Польща) в рамках Польсько-української культурної програми в рамках Євро 2012 Європейський стадіон культури.


Переглядів: 3111
Поширень: 0