Вихідні не пройшли дарма у Японії: в префектурі Яманасі свій перший тестовий заїзд зробив новий потяг на магнітній подушці, який досяг рекордної швидкості 500 км/год.

А тим часом Японія запустила швидкісний потяг на магнітній подушці

У тестовій поїздці взяли участь близько сотні пасажирів, розробників та представників японської залізниці. Технологія магнітної левітації дозволяє потягу на магнітній підвісці приводитися в рух та керуватись магнітними силами. Він, на відміну від традиційних поїздів, у процесі руху не торкається поверхні рейки. Швидкість, яку досягає маглев, порівнянна зі швидкістю літака та дозволяє скласти конкуренцію повітряному сполученню на малих (для авіації) відстанях (до 1000 км). Хоча сама ідея такого транспорту не нова, економічні та технічні обмеження донедавна не дозволяли їй запуститися на повну силу.

А тим часом Японія запустила швидкісний потяг на магнійтній подушці

Найпопулярніший на даний момент потяг на магнітній подушці – Шанхайський магнітний експрес. Новий японський потяг дозволить перевершити швидкості китайських сусідів та скоротити час у подорожі між містами Японії удвічі: з Токіо до Нагої, наприклад, можна буде доїхати за 40 хвилин. Зараз цей маршрут займає понад 80 хвилин. Ділянка, що будується для маглеву, буде повністю завершена до 2027 року.



Переглядів: 6438
Поширень: 0