На програму "Доступне житло" у 2012 році залучать 200 млн грн.

Про це 20 грудня на брифінгу повідомив віце-президент Конфедерації будівельників України Анатолій Беркута.

"На сьогоднішній день в Україні добре розвивається програма доступного житла. Торік було освоєно 100 мільйонів гривень, цього року ще 100 мільйонів гривень, і на наступний рік в проекті бюджету прописано 200 мільйонів гривень", - сказав він.

За його словами, особливістю доступного житла є те, що 20-відсотковою державною підтримкою можуть користуватися тільки ті люди, які перебувають на квартирному обліку.

"Таким чином, ми розвантажуємо ту чергу, яка на сьогоднішній день становить 1 мільйон 200 тисяч квадратних метрів. І я думаю, що успішно реалізовуючи цю програму, ми в наступному році значно більшу кількість коштів розподілимо на цей напрямок", - зазначив Беркута.

Він також повідомив, що в 2012 році очікується зростання кількості житла в Україні на 10% порівняно з 2011 роком.

"Ми очікуємо, що цього року ми будемо мати 9,7 мільйона квадратних метрів житла і на наступний рік ми повинні мати зріст приблизно на 10%. І я хочу сказати, що це абсолютно реальні цифри, якщо ми по кожному з напрямків зробимо абсолютно конкретні кроки", - підкреслив Беркута.

Досягти таких показників можна буде за нормальної роботи кредитної системи та іпотечного кредитування, як складової кредитної системи, упевнений він.


Переглядів: 4194
Поширень: 0